Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хочеш бути “Гостинним львів’янином? Прийми туриста!

  • 22.02.2017, 15:23
  • 1 115

У Львові стартував туристичний проект «Гостинні львів’яни».

Суть проекту — туроператори закликають містян брати у свої помешкання гостей із інших регіонів України. Вимоги до осель, що братимуть участь в проекті — охайність, вигоди, гості мають проживати окремо від господарів у ізольованій кімнаті.

Про це повідомила на прес-конференції начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Малець.

Координатори проекту наголошують, що такий вид відпочинку є доволі безпечним. Туроператори беруть на себе зобов’язання, як перед гостями, так і перед господарями житла. Кажуть, це неабияк пожвавить туризм Львова. Чимало жителів інших регіонів України не можуть сюди приїхати через високі ціни готельних номерів та хостелів. Квартири в рамках проекту «Гостинні львів’яни» будуть доступними за цінами.

Координатор проекту Юрій Михаць каже, що Львів переймає досвід Закарпатської та Івано-Франківської областей. Наприклад, на Закарпатті доба проживання коштує 100-150 гривень з особи (в рамках проекту “Гостинне Закарпаття”). Якщо клієнт хоче сніданок та вечерю, то змушений доплатити в середньому ще 150 гривень.

Такий вид відпочинку є поширеним у світі. Для прикладу, за даними Міжнародної асоціації туризму, в Італії більше 10 тисяч приватних осель, які щорічно приймають 1,8 млн. осіб, зокрема, у Тоскані, передмісті Флоренції, островах Сицилії і Сардинії.

Схожі новини