Передплата 2024 ВЗ

Наркодилер пропонував поліцейським 50 тисяч грн. щомісяця. Аби не втручалися у його «бізнес».

  • 19.01.2017, 18:48
  • 3 276

У Львові затримали групу наркоторговців, які налагодили мережу «точок» з продажу наркотиків.

Наркодилер пропонував поліцейським 50 тисяч грн. щомісяця. Аби не втручалися у його «бізнес».
Наркодилер пропонував поліцейським 50 тисяч грн. щомісяця. Аби не втручалися у його «бізнес».

17 січня у Львові відбулось резонансне затримання наркоторговця, що організував у місті мережу “точок”, у яких торгували “важкими” наркотиками, - метадоном, субітексом, амфітаміном. “Працював” раніше судимий 34-річний ділок під прикриттям працівників поліції, яким за “дахування” свого чорного “бізнесу” щомісяця платив від 10 до 20 тисяч грн. Проводили спецоперацію працівники прокуратури Львівщини та Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України (ДВБ), спільно з місцевими поліцейськими.

За інформацією Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, організатор злочинної групи звернувся до заступника начальника управління внутрішньої безпеки поліції Львівщини і запропонував йому та начальнику підрозділу 100 тисяч грн. хабара. Підполковник поліції УВБ про цю розмову повідомив керівництво та прокуратуру. Розпочалося слідство.

Правоохоронцям вдалося встановити працівників поліції, які прикривали наркобізнес. А далі вирішили, що треба брати наркодилера “на гарячому”. Правоохоронці задокументували два факти передачі хабара у розмірі 100 тисяч грн. Під час чергової передачі коштів у сумі 20 тисяч грн. організатора злочинної групи затримали. Разом з ним і трьох його спільників.

Під час обшуків у квартирах затриманих вилучили понад 5 тис. євро, 300 доларів, 11 тисяч грн. і банківські картки.
Під час обшуків у квартирах затриманих вилучили понад 5 тис. євро, 300 доларів, 11 тисяч грн. і банківські картки.

Як розповів начальник УВБ Нацполіції у Львівській області Роман Рибіцький, горе-підприємець залучився підтримкою працівників поліції. І вони закривали очі на його злочинну діяльність. Щомісяця зловмисник платив їм від 10 до 20 тисяч грн. За цим фактом відкрито кримінальне провадження. “Під час проведення слідства наркозбувач звернувся вже до моїх заступників, - каже Роман Рибіцький. - Щоб вони не втручалися у його протиправну діяльність. За це пропонував 50 тисяч грн. щомісяця. Тоді було порушено додаткове кримінальне провадження. Під час передачі чергової суми коштів зловмисників затримали. Було проведено обшуки в їхніх помешканнях. Вилучено наркотики, гроші, засоби зв’язку”. Зі слів право­охоронців, у наркоторговців вилучили наркотичний засіб метадон, загальною вагою 50 грамів. Орієнтовна його вартість — понад 100 тисяч грн.

Як розповів журналісту “ВЗ” керівник ГО “Твій вибір - життя” Ростислав Бейщак (він уже п’ять років не вживає наркотиків, консультує наркозалежних та пропагує здоровий спосіб життя), у Львові є сотні наркоточок. Про них всі знають, туди щоп’ять хвилин бігають наркомани по дозу... “Закликаю людей не бути байдужими, - каже Ростислав. - Якщо бачите шприци, зібрання наркоманів — телефонуйте до поліції. Колись міліціо­нери мені розповідали, що у них немає грошей на бензин, на папір, а отже, мусять якось викручуватися... Є надія, що нинішнім поліцейським вдасться побороти це зло”.

Звісно, ми добре знаємо, хто “дахує” в Україні наркобізнес. Проте сподіваємося, що це порочне коло таки вдасться розірвати...

Схожі новини