Передплата 2024 «Добрий господар»

Голландські ЗМІ розкритикували Порошенка через заяву по збитому "Боїнгу"

  • 24.10.2016, 19:21
  • 2 008

Голландські ЗМІ, коментуючи слова Порошенка про зв'язок угоди про асоціацію з ЄС та збитого над Донбасом "Боїнга", заявили, що не потрібно робити політику на жертвах аварії літака.

Про це йдеться у статті "Шантаж, якого не було. Україна знову опинилася у епіцентрі скандалу в Нідердандах" на "Європейській правді".

20 жовтня Петро Порошенко, відвідав саміт Європейської Народної Партії, що пройшов у Нідерландах.

За словами голландського журналіста, Порошенко у своїй останній заяві згадав про допомогу України під час розслідування катастрофи МН17 та пов’язав це з Угодою про асоціацію.

Коментуючи вищезгадану заяву прем'єр-міністр Марк Рютте відповів: "Ні, я б розділив ці дві історії. МН17 це окрема, і дуже важлива, тема, яку не варто пов’язувати з Угодою про асоціацію".

Наступного дня голандські ЗМІ вибухнули жорсткою реакцією на слова Порошенка та відповідь Рютте.

Друге за тиражом видання Algemeen Dagblad відреагувала розлого й дуже гостро, спроба пов’язати МН17 та Угоду про асоціацію називалась ганебною. Емоцій додавала теза про те, що "298 невинних жертв — це не та ситуація, коли можна займатись політикою".

Дещо менш масова, але від того не менш авторитетна Trouw написала, що Рютте назвав слова українського президента немудрими і зазначив, що питання угоди і МН17 плутати не варто.

Слід зазначити, що заява є настільки загальною, що залишає великий простір для інтерпретацій. Цілком можливим є те, що відповідаючи на питання журналіста, прем’єр Рютте ще не мав інформації про справжній зміст заяви українського президента і, по суті, відповідав не на заяву Порошенка, а на саме питання журналіста.

Схожі новини