Передплата 2024 «Добра кухня»

Сергій Жадан отримав премію президента «Українська книжка року»

  • 30.07.2016, 14:09
  • 1 602

Президент України Петро Порошенко підписав указ про присудження щорічної премії «Українська книжка року», яким зазначив авторів, видавництва та видавничі організації за значний внесок у популяризацію української книжки та розвиток вітчизняної видавничої справи.

Сергій Жадан отримав премію президента «Українська книжка року»
Сергій Жадан отримав премію президента «Українська книжка року»

В цьому році звання лауреата премії в номінації «За видатні досягнення в галузі художньої літератури» присуджена одному з найпопулярніших і відомих у світі українських письменників Сергія Жадана за книгу «Месопотамія» і видавництву «Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», який її видав, повідомляє прес-служба президента.

Крім того, за вагомий внесок у розвиток українознавства нагороджений автор видання «Українські народні головні убори» Галина Стельмащук і «Видавництво «Апріорі», яке видало книгу.

У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» звання лауреата премії президента України «Українська книжка року» отримали автор Віталій Рогожа і «Видавничо-книготорговельна компанія» Самміт-книга «за книжкове видання «Запороги: роман-трилогія» - частина 1. Петро Сагайдачний».

Схожі новини