Передплата 2024 «Добрий господар»

В Одеському порту митники виявил 25 тис. пачок контрабандних сигарет

  • 30.07.2016, 10:59
  • 1 065

Громадянин Молдови намагався переправити 25 тис. пачок сигарет з України до Туреччини.

В Чорноморську під час огляду вантажівки у Рибному порту працівники митниці виявили приховані під днищем авто сигарети, передає прес-служба Відкритого Митного Простору.

Вантажівка з причепом-рефрижератором направлялася з України до Туреччини. Громадянин Молдови експортував технічний вуглець (карбон).

Працівники митниці зауважили зміни в конструкції причепа авто. На підмогу покликали собаку Мейджика кінологічного відділу Одеської митниці.

Поведінка собаки показала, що водій щось приховує. При детальнішому огляді вантажівки разом з працівниками прикордонної служби України виявлено, що в спеціальних тайниках було сховано близько 25 тис. пачок сигарет. Середня вартість однієї пачки — 23 грн.

Громадянину Молдови світить протокол за статтею 483 Митного Кодексу України, яка передбачає "накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів — безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів".

Схожі новини