Передплата 2024 «Добра кухня»

«Малий прикордонний рух використовують для контрабанди»

  • 22.07.2016, 15:21
  • 2 301

Українські студенти, які вчаться у Польщі, вимагають скасування угоди про МПР

Українські студенти, які вчаться у Польщі, збирають підписи під петицією до президента Петра Порошенка щодо ліквідації малого прикордонного руху.

«МПР не використовується за призначенням, а насамперед для контрабанди. Як наслідок, зазнає шкоди не тільки бюджет держави, а й сотні тисяч законослухняних, чесних мандрівників з Польщі і України, в тому числі сотні тисяч українців, які працюють у Польщі», - аргументує один з авторів петиції, проукраїнський активіст у Польщі, редактор порталу «Порт Європа» Куба Логінов, який займається тематикою прикордонних переходів. Наразі петицію підписали понад 700 українських студентів. Для того, щоб президент розглянув електронне звернення, його мають підписати 25 тис. громадян.

У зв’язку із самітом НАТО та Світовими днями молоді Польща прийняла рішення про призупинення (від 4 липня до 2 серпня) дії угод про МПР, який давав можливість жителям 30-кілометрової прикордонної зони перетинати польсько-український кордон без віз. Це рішення викликало протести з боку українців-учасників цього руху, які використовують його здебільшого для дрібної контрабанди (так звані мурахи перевозять сигарети, алкоголь і бензин). Вони на добу заблокували кордон, поводилися зухвало та брутально.

Схожі новини