Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МВС завершило розслідування у справі екс-голови ДСНС Бочковського

  • 08.10.2015, 19:56
  • 984

Головне слідче управління МВС України завершило досудове розслідування у кримінальному проваджені проти екс-голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, повідомляє прес-служба МВС.

Йому інкримінують вимагання хабара та службове підроблення. Також Бочковського звинувачують у «зловживанні владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі».

«Дії екс-голови ДСНС були кваліфіковані слідчими за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України», — зазначили в МВС.

Крім того, слідчими здійснювалося досудове розслідування проти заступника голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Василя Стоєцького. Його звинувачують у вимаганні хабара і зловживанні владою.

Правоохоронці наголошують, що дії екс-посадовців спричинили збитки державі на суму понад 6,6 млн грн.

Як повідомляв ZAXID.NET, екс-голові ДСНС Бочковському і колишньому його заступникові Стоєцькому інкримінували організацію злочинних схем при закупівлі пального у приватних компаній за завищеними цінами. Їх затримали25 березня на засіданні Кабінету міністрів.

На цьому засіданні уряду голова МВС Арсен Аваков заявляв, що Бочковського і Стоєцького затримали за підозрою в реалізації корупційної схеми в рамках держзакупівель.

У березні Печерський райсуд Києва обрав запобіжні заходи Бочковському і Стоєцькому у вигляді тримання під вартою з правом внесення застав. Після виплат застав обидва вийшли з СІЗО.

17 вересня слідчий МВС заявив, що встановлено додаткові епізоди злочинної діяльності Бочковського та Стоєцького, зокрема, розкрадання 1,1 млн грн, а також завдання державі збитків на суму понад 6,5 млн грн. За даними слідства, державні кошти розкрадалися через підприємства Кіпру, Латвії, Белізу.

Також слідчий заявив, що розслідування провадження проти екс-керівників ДСНС планується закінчити наприкінці вересня.

30 вересня адвокат Бочковського заявив про те, що його підопічному оголосили нову підозру.

Схожі новини