Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ветерани «Динамо» й «Карпат» вшанують пам’ять Андрія Гусіна

  • 08.10.2015, 11:20
  • 1 217

У неділю, 11 жовтня, на львівському стадіоні «Україна» відбудеться матч ветеранів «Динамо» та «Карпат», присвячений пам’яті їхнього колишнього партнера - знаменитого українського футболіста Андрія Гусіна. Рік тому він трагічно загинув... Початок матчу – о 15.00, вхід вільний.

Ветерани «Динамо» й «Карпат» вшанують пам’ять Андрія Гусіна
Ветерани «Динамо» й «Карпат» вшанують пам’ять Андрія Гусіна

Андрій Гусін (11.12.1972 - 17.09.2014) у складах команд вищої ліги України та національної збірної провів 390 матчів, забивши 60 голів. Як розповів батько легендарного футболіста Леонід Гусін, Андрій родом із Львівщини (грав за “Газовик” із Комарного), тому матч його пам’яті вирішили провести у Львові.

Більшість гравців «Динамо», з якими Андрій Гусін виходив до півфіналу Ліги чемпіонів, вийдуть на поле «України». Це Віталій Рева, Олександр Головко, Владислав Ващук, Юрій Дмитрулін, Віталій Косовський, Олег Лужний, Василь Кардаш, Сергій Коновалов, Сергій Ребров, Георгій Деметрадзе, Сергій Федоров, Максим Шацьких і Олександр Алієв. Також попередньо погодилися приїхати Анатолій Тимощук, Андрій Шевченко та Андрій Каряка, з яким Гусін грав у Росії. Організатори матчу сподіваються також на приїзд Юрія Калитвинцева і Кахі Каладзе, який працює в уряді Грузії. Олег Блохін через зайнятість не зможе очолити тренерський штаб ветеранського «Динамо», тому команду готуватимуть Володимир Мунтян і Леонід Буряк.

Генеральний директор «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький розповів про ветеранів львівського клубу, які візьмуть участь у меморіальному матчі: Богдан Стронціцький, Олег Бенько, Олександр Чижевський, Володимир Різник, Юрій Мокрицький, Микола Сич, Василь Кардаш, Василь Леськів, Андрій Покладок, Михайло Стельмах, Юрій Шулятицький, Роман Толочко, Іван Павлюх, Анатолій Петрик, Віктор Рафальчук, Володимир Ковалюк, Андрій Сапуга, Геннадій Жилкін, Віталій Шумський, Тарас Павліш і Роман Гнатів. За “зелено-білих” зіграє і 19-річний Андрій Гусін-молодший (заявлений за «Дніпро»). До тренерського штабу «левів» увійшли Мирон Маркевич, Юрій Дячук-Ставицький і Володимир Журавчак.

Матчеву програму вестиме Петро Мага, який дружив з Андрієм. Поєдинок у прямому ефірі покаже «Перший національний». Перед зустріччю ветерани «Карпат» і «Динамо» нагородять учасників міжнародного турніру пам’яті Андрія Гусіна, у якому візьмуть участь 15 дитячих команд.

Схожі новини