Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Укроборонпром показав новий вертоліт "Лев"

  • 05.10.2015, 17:32
  • 1 496

Нова розробка призначена для евакуації поранених.

Укроборонпром показав новий вертоліт "Лев"
Укроборонпром показав новий вертоліт "Лев"

На аеродромі "Чайка" під Києвом презентували легкий вертоліт "Лев", який заплановано постачати силовикам та використовувати для евакуації поранених. Про це повідомили у прес-службі Укроборонпрому.

«Нова розробка здатна швидко евакуювати поранених та постраждалих до місця надання спеціалізованої медичної допомоги, оперативна доставити спеціалістів (військових, цивільних) до місця подій, здійснювати патрулювання та пошуково-рятувальні роботи, перевозити до півтонни вантажу. Спеціалісти також зазначили, що вертоліт можна оснастити легким озброєнням», — зазначили у тексті.

Водночас «Лев» не є суто українською розробкою. Базовою платформою «Лева» є американський вертоліт Bell-47, який отримав льотний сертифікат у 1946 році і наразі вже знятий з виробництва у США. Українську модифікацію оснастили двигуном ГТД-350 (встановлюється на МІ-2) з повним міжремонтним ресурсом.

Серед переваг вертольота: для приземлення та зльоту вертольота, завдяки його високій маневреності, невеликим габаритам та малій вазі, не потрібен облаштований майданчик. «Ці якості дозволяють йому підняти пораненого чи постраждалого практично з будь-якого місця події. Також перевагою є можливість польоту «Лева» на позамежно малих висотах, невисока шумність та незначна площа бокової проекції зменшують вірогідність виявлення та ураження вертольоту противником під час виконання завдань», — зазначили у тексті.

Окрім того, вертоліт має три місця у кабіні та два спеціально облаштованих евакуаційних бокси з бортів, виконаний за одногвинтовою схемою з рульовим гвинтом.

Як повідомлялося, Укроборонпром показав новітню розробку під назвою "ОВОД".

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини