Передплата 2024 «Добрий господар»

Джерело: "За поїздку до Криму «друг Путіна» може втратити крісло в ПАРЄ"

  • 30.08.2015, 20:46
  • 1 389

«Друг Путіна» та любитель несанкціонованих українською владою мандрівок до Криму за російський кошт, голова комітету ПАРЄ з питань міграції, французький депутат Тьєррі Маріані у понеділок може позбутися посади в Асамблеї за особисту участь в організації поїздки французьких парламентаріїв до півострова у липні цього року.

Таке рішення з високою ймовірністю можуть ухвалити 31 серпня представники Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи у Парижі, куди вони прибудуть сьогодні для участі в робочому засіданні, повідомило власному кореспондентові Укрінформу джерело в ПАРЄ, обізнане з ситуацією.

«Вірогідність застосування конкретних санкцій проти французького депутата Маріані аж до позбавлення посади досить висока. Адже цей пан разом з іншими французькими депутатами порушив ряд рішень, ухвалених Асамблеєю цього та минулого року», - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, доля Маріані та його подальше перебування на посаді вирішуватиметься під час робочого засідання Бюро ПАРЄ. Співрозмовник додав, що автором ініціативи з притягнення до відповідальності французького депутата за свої дії у межах ПАРЄ виступив голова офіційної делегації України в Асамблеї, народний депутат Володимир Ар’єв. «Той факт, що це питання висунуто на обговорення Бюро під головуванням президента ПАРЄ Анн Брассер, говорить про серйозність намірів керівництва Асамблеї», - зазначив співрозмовник.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, яким чином на долю депутата вплине відмова представників російської делегації брати участь у роботі органів ПАРЄ, співрозмовник зазначив, що у росіян є чимало союзників серед парламентаріїв інших країн у цій організації. «Згадайте хто, голосував проти ухвалення останніх резолюцій ПАРЄ по Росії, і ви знайдете відповіді на ваше запитання», - зазначив він.

Інформацію джерел Укрінформу підтверджують офіційні документи ПАРЄ. Зокрема, порядок денний Бюро, розміщений на офіційному сайті ПАРЄ, підтверджує, що на розгляд винесене питання поїздки ряду французьких парламентаріїв до Криму, анексію якого визнала Рада Європи у своїх останніх резолюціях.

До складу Бюро ПАРЄ входять представники з більшості країн-членів. Зокрема, громадяни Люксембургу, Польщі, Хорватії, Грузії, Франції, Великої Британії, Албанії, Італії, Туреччини, Данії, Німеччини, Чехії, Фінляндії, Словенії, Болгарії, Сан Марино, Македонії, Греції, БіГ, РФ, Бельгії, Естонії, Іспанії, Швейцарії, Нідерландів, Молдови та Австрії.

Раніше повідомлялося, що група французьких депутатів на чолі з Маріані у другій половині липня здійснила неофіційний візит до анексованого Росією Криму. Поїздка викликала несхвальну реакцію не лише в МЗС Франції, а й у самій нижній палаті парламенту.

Нагадаємо, що через протиправні з точки зору українського законодавства дії громадян Франції, МЗС зробив подання до Служби безпеки України про заборону на в’їзд до нашої країни для всіх десяти депутатів Національних зборів та сенату Франції, які відвідали Крим.

Схожі новини