Передплата 2024 «Добрий господар»

Затримані всіх підозрювані у викраденні коштовностей на 30 мільйонів

  • 06.08.2015, 08:21
  • 1 042

Генеральна прокуратура України затримала всіх підозрюваних у викраденні коштовностей зі столичного ювелірного магазину Graff.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"20 серпня 2014 року під час проведення обшуку в приміщеннях київського магазину Graff співробітники правоохоронних органів Печерського району столиці та інші учасники слідчої дії за попередньою змовою таємно викрали майно, яке належить суб’єкту господарювання, на загальну суму понад 30 млн грн. За цим фактом 25 серпня 2014 року прокуратурою Печерського району міста Києва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.5 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Згаданий злочин набув значного суспільного резонансу", - нагадала прес-служба про подію майже річної давнини.

У кримінальному провадженні прокуратурою міста Києва було повідомлено про підозру десятьом особам за ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 365 КК України, трьох з яких було оголошено у розшук, а матеріали розслідування стосовно них виділено в окреме провадження.

За результатами розслідування встановлено місцезнаходження розшукуваних осіб. Двох із них затримано (оперуповноваженого Печерського РУ ГУ МВС України в місті Київ та залученого до проведення обшуку понятого), Печерським районним судом міста Києва їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Щодо третьої особи (колишньої слідчої Печерського райуправління міліції), місцезнаходження якої встановлено 5 серпня нинішнього року, подано клопотання до суду про обрання їй запобіжного заходу.

Схожі новини