Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Яценюк: "З кримськими татарами сьогодні - весь світ"

  • 01.08.2015, 17:57
  • 702

Світ не може почуватися безпечним, доки Крим украдено в народу, що має його ім'я.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр України у вітанні учасникам II Всесвітнього конгресу кримських татар, що розміщене на Урядовому порталі.

"Український народ з вами... Сьогодні з кримськотатарським народом Туреччина, у столиці якої проходить ваш Всесвітній конгрес, з ним увесь вільний світ, який не може почуватися безпечним доти, поки Крим лишається вкраденим у народу, що носить його ім’я", - зазначив глава уряду.

Він наголосив, що окупантам доведеться відповісти за викрадення і вбивства кримських татар, за переслідування членів Меджлісу кримськотатарського народу, за глум над його історичною пам’яттю, за масові обшуки в мечетях і образу релігійних почуттів.

За словами Яценюка, кримський народ хоч і нечисленний, проте великий. "Великий своєю вірою і незборимістю. Великий своєю непоступливістю злу. Сьогодні на цей народ дивиться цілий світ. Бо кримські татари не погоджуються і ніколи не погодяться з анексією своєї Батьківщини. Вони щодня протестують проти окупації Криму Російською Федерацією, проти замаху Кремля на сучасний світоустрій і систему глобальної безпеки", - підкреслив глава уряду.

На його переконання, світ ніколи не змириться з окупацією Криму Росією, зі спробами зруйнувати міжнародне право, з порушенням усіх принципів Заключного акту Наради з безпеки і співробітництва в Європі, 40-річчя підписання якого відзначається сьогодні.

Схожі новини