Передплата 2024 «Добра кухня»

Снєгирьов: "У Козіцина рак легенів, він не повернеться в "ЛНР"

  • 24.06.2015, 11:57
  • 1 161

Інформація про те, що лідера бойовиків-"казаків" Миколу Козіцина відкликали до Росії не відповідає дійсності. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав співголова організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

За його словами, Козіцин у Росії проходить лікування раку легенів і перебуває в поганому стані. "Він контролював фактично 80 відсотків окупованих територій у Луганській області. Раніше розказували, що його вивели звідти через незгоду з політикою Кремля. Але виявилося, що причиною є захворювання. Ця інформація приховувалася російськими спецслужбами, щоб уникнути воєн за контроль над територіями у казачому середовищі. Але там все одно дізналися правду", - зазначив експерт.

Снєгирьов розказав, що замах та усунення одного із ватажків бойовиків "ЛНР" Олексія Мозгового був пов'язаний із станом здоров'я Козіцина. "Тепер почалися розбірки. Немає людини, яка б володіла таким самим авторитетом серед казаків та місцевих, як Козіцин. Але він не повернеться туди. Ще залишається єдина фігура - Павло Дрьомов (лідер стаханівських бойовиків - Gazeta.ua)", - пояснив активіст.

Нагадаємо, Олексія Мозгового вбили на трасі Перевальськ - Луганськ 23 травня. Невідомі підірвали вибуховий пристрій перед його машиною. Потім розстріляли авто з кулеметів.

Схожі новини