Передплата 2024 «Добра кухня»

Не віддав зайця мисливцям…

Цей вухань настільки звик до господаря, що ледь на залазив йому на голову

Домашній зайчик міцно здружився із дітьми господаря. Фото Павла ПІДГРАНИЧНОГО
Домашній зайчик міцно здружився із дітьми господаря. Фото Павла ПІДГРАНИЧНОГО

Один із притулків тварин України поповнив домашній заєць. Цікава історія його перекочування із лісу на сільське обійстя, а потім — до зооволонтерів.

Торішнього березня під час про­гулянки лісом Павло Підгранич­ний знайшов крихітного зайчика. Природолюб розглянувся довкола — диких родичів цього беззахис­ного створіння поблизу не було. І навряд чи кимось налякана зай­чиха повернулася б по своє ди­тинча. Павло переживав, щоб кри­хітного пухнастика не вполював якийсь хижий звір чи бродяча со­бака. Тому забрав малого до себе додому…

Спочатку тримали знайду у хаті, у картонному ящику, вигодовували молоком. Коли підріс, давали йому сіно, зерно, люцерну, яблука, гілки малини. А коли подорослішав, пе­реселили зайчика у кролячу клітку.

Тваринка так звикла до своїх опікунів, що йшла до них на руки, бавилася з дітьми. Бувало, сидить ґазда на дивані, дивиться телеві­зор, а його улюбленець вмостився неподалік, лапками волосся на го­лові перебирає…

Преспокійно гуляв цей «кварти­рант» і по саду, не думав нікуди вті­кати. Однак випускати у ліс зайчи­ка було ризиковано: навряд чи він звик би до самостійного життя на незнайомій території.

І все ж прирученому вуханеві потрібен був більший простір. Пав­ло розповів про це у соцмережах. Проте несподівано першими від­гукнулися ті, у кого були шкурні ін­тереси. Одні хотіли на цьому зай­цеві тренувати своїх мисливських псів, інших цікавило його хутро. Ще інші хотіли спробувати шаш­лику із зайчатини. Всім їм Павло відмовляв. Казав, що хоче відда­ти домашнього зайця у добрі руки — щоб той жив.

Цей заклик почула одна із тер­нопільських волонтерок — пообі­цяла дати прихисток приручено­му зайцеві у притулку для тварин. Приїхала і на перших порах забра­ла зайчика до себе. А на знак вдяч­ності за це врятоване життя пода­рувала природолюбу породистого кролика зі своєї колекції.

Втім, забувати про свого вихо­ванця Павло не збирається. Через кілька тижнів, набравши гостин­ців, він зі всією сім'єю поїде прові­дати зайчика у звіринці, який став йому уже третьою домівкою. За­одно діти Павла подивляться на інших мешканців цього притулку, яких доглядають добрі люди.

Схожі новини