Передплата 2024 «Добрий господар»

«Незадовго до трагедії батько придбав рушницю у сільського голови»

Мати вистрелила з мисливської рушниці у своїх доньок, а потім застрелилася сама

Здавалося, нічого цього вечора не віщувало біди. Відпочинковий комплекс у селі Велика Волосянка, що на Старосамбірщині, доволі популярний серед туристів. Вілла розташована за 125 кілометрів від Львова. На момент трагедії тут відпочивали 26 туристів, переважно молодь. Близько 22.30 відпочивальники почули постріли. Коли забігли в одну з кімнат, були шоковані. Там побачили тіла двох дітей та жінки з вогнепальними пораненнями…

По селі одразу попо­взли чутки, що вбивства начебто сталися через майновий конфлікт власників садиби. Cусіди приголомше­ні і відмовляються вірити, що жінка могла таке вчинити. То що призвело до такої жахли­вої трагедії?

На сайті поліції Львівщи­ни з’явилося повідомлення: «Тіла 36-річної мешканки од­ного з сіл Старосамбірсько­го району та її доньок віком 5 та 9 років з вогнепальни­ми пораненнями виявили на території відпочинково­го комплексу. На місці по­дії працювали слідчі та опе­ративники карного розшуку, експерти-криміналісти та співробітники інших служб поліції Львівщини».

Як попередньо встано­вили правоохоронці, 29 ве­ресня, близько 22.30, жін­ка, котра мешкала у садибі, здійснила два постріли з мисливської рушниці у своїх доньок, які від отриманих по­ранень померли на місці по­дії. Після цього вчинила са­могубство, вистреливши у себе з тієї ж рушниці.

Зброю поліцейські вилу­чили та скерували на екс­пертне дослідження.

За фактом слідчі терито­ріального підрозділу полі­ції за процесуального керів­ництва Самбірської місцевої прокуратури відкрили кримі­нальні провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кри­мінального кодексу України з приміткою «самогубство» та п. 1, п. 2 ч. 2 ст. 115 (умис­не вбивство) Кримінального кодексу України. Проводить­ся досудове розслідування, правоохоронці встановлю­ють обставини події".

Ця сім’я переїхала у село кілька років тому зі Львова. Купили три земельні ділян­ки, де збудували відпочин­ковий комплекс для турис­тів. 36-річна Юліана — донька власників бази, жила там по­стійно з двома доньками — Монікою та Веронікою. Допо­магала батькам з бізнесом. Жінка раніше працювала мо­деллю, була розлученою.

На сторінці Юліани у Фей­сбуці багато інформації на тему психології. Зокрема, статті «Як подолати страх»… Статті з подібним змістом її найбільше цікавили, часто робила репости.

Як дізналася журналіст «ВЗ» з компетентних джерел, певні проблеми зі здоров’ям останнім часом у жінки були. Хоча сусіди відгукуються про неї добре. Юліана була при­вітною.

На момент трагедії бать­ків Юліани вдома не було. Кімнати туристів розташова­ні поруч з кімнатою, де меш­кала ця родина. Вони чули, що незадовго до трагедії мати розмовляла з донька­ми на підвищених тонах. А далі — постріли… Звідки у кімнаті взялася мисливська рушниця? За інформацією «ВЗ», незадовго до трагедії батько Юліани придбав руш­ницю у сільського голови. Чому ця рушниця зберігала­ся неналежним чином? І для чого батько придбав зброю? Можливо, чогось боявся? Відповіді на ці питання має дати слідство.

У відпочинковому комплексі є камери відеоспостереження. Зараз їх детально опрацьовують пра­воохоронці.

Сільський голова Вели­кої Волосянки Микола Ма­русяк підтвердив журналіс­ту «ВЗ» інформацію про те, що продав рушницю батько­ві Юліани. «Він — професійний мисливець, дайте спокій», — відповів у телефонній розмо­ві. І додав, що знає цю родину понад 15 років. «Там нормаль­ні стосунки були. І між дітьми. І між батьками та дітьми. Я спілкувався і з померлою, і з батьками, — веде далі Мико­ла Ярославович. — Могли без дзвінка до мене додому за­їхати. Все було добре. Жод­них родинних конфліктів че­рез бізнес у них не було».

52-річний Микола Мару­сяк працює сільським го­ловою близько п’ятнадцяти років. «Люди не знають, що сталося, і починають вигаду­вати кіно, — обурюється сіль­ський голова. — А це страшна трагедія».

Схожі новини