Передплата 2024 ВЗ

Краса і блиск вілли Валентино

Відомий італійський дизайнер Валентино Гаравані вперше показав свій старовинний особняк Chateaude Widewille під Парижем. Чудовий старовинний маєток із замком побудовав у XVII столітті міністр фінансів короля Людовика XIII, а пізніше цю розкіш сам Людовік XIV подарував одній зі своїх фавориток.

Валентино став власником маєтку з вісьмома спальнями ще у середині 90-х. Тоді, скориставшись послугами дизайнера Генрі Самуеля, він оформив його у східному стилі і досі особливих змін не вносив.

Дизайнер завжди вважав Китай прекрасною країною з багатою історією, дивовижними традиціями та народними ремеслами. Антикварні меблі, гравюри та текстиль ручної роботи привезені з Китаю — їх для дизайнера вибирали у крамницях у глибинках країни.

З 2011 року особняк став місцем проведення щорічного благодійного балу Love Ball, який організовує фонд Наталії Водянової «Оголені серця». Сам Валентино живе у Chateaude Widewille лише кілька місяців на рік. У нього також є будинки у всіх куточках Європи і Америки, включаючи Рим, Лондон, Париж та Нью-Йорк.