Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Курка з овочами

Рецепт

Курка з овочами
Курка з овочами

1 курка вагою 1,8−2,2 кг, 1 ч. ложка сушеного орегано, 1 ч. лож­ка меленої солодкої паприки, 1 головка часнику, 30 г вершково­го масла, 1 ст. ложка борошна, 1 апельсин, по 2 гілочки петрушки і чебрецю, 4 картоплини, 2 морк­вини, 300 г м’якоті гарбуза, сіль і перець — до смаку.

Тушку вимити, обсушити усередині та зовні паперовими рушниками. Змішати орегано і паприку.

Курку змастити усередині та зо­вні розтопленим маслом, натерти сумішшю солі та прянощів. Апельсин розрізати на четвертинки і покласти всередину птиці разом із половиною зубчиків часнику, гілочками петрушки та чебрецю.

Картоплю та моркву очистити, на­різати маленькими кубиками або до­вільними скибочками. Так само на­різати м’якоть гарбуза. Посолити і поперчити.

У рукав для запікання насипати бо­рошно. Струсити, щоб розподілилося по поверхні.

Всередину покласти підготовлені овочі та тушку курки. Знову ретельно струсити пакет. Зав’язати кінці рука­ва або скріпити спеціальними затис­качами.

На верхній частині рукава зробити невеликий надріз гострим ножем або кілька проколів спицею для виходу пари. Помістити курку з овочами у форму для запікання, запікати у на­грітій до 180°C духовці 1,5 год. Ви­класти курку з овочами на тарілку і полити соком, що виділився.

Схожі новини