Передплата 2024 «Добрий господар»

Маринована капуста з буряком

Рецепт

Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком
  • 1,5 кг білокачанної капусти
  • 1 великий буряк
  • 0,5 головки часнику
  • перець пекучий — до смаку

ДЛЯ МАРИНАДУ:

  • 2 лаврові листки
  • 10−15 горошин чорного перцю
  • 3 ст. ложки (без гірки) цукру
  • 3 ст. ложки (без гірки) солі
  • 0,5 склянки оцту 9%
  • 1 л води

Довільно нарізати буряк, стручковий перець, часник.

Капусту нарізати великими скибками або довільно.

Маринад. Змішати у воді сіль, цукор, додати перець горошком та лаврове листя. Довести до кипіння, щоб цукор і сіль розчинилися. Зняти з вогню і влити оцет.

Скласти у каструлю чи миску капусту, буряк, часник.

Залити гарячим маринадом і перемішати. Накрити тарілкою та поставити вантаж. Спершу може здатися, що рідини обмаль, але згодом її стане значно більше. Залишити капусту за кімнатної температури на 6−8 год. На ніч поставити у холодильник. Ємність накрити кришкою або перекласти капусту в банку і закрити.

Схожі новини