Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Салат «тещин язик»

Рецепт

Салат «тещин язик»
Салат «тещин язик»
  • 1 кг помідорів
  • 50 г цибулі
  • 50 г часнику
  • 1 перець чилі
  • 15 г петрушки
  • 15 г кропу
  • 50 г олії
  • 1 ст. ложка солі
  • 50 г цукру
  • 25 мл оцту 9%

Помідори вибрати соковиті, стиглі і не дуже м’які. Нарізати їх четвертинками або половинками, залежить від розміру томату. За бажання вирізати місця, де росла плодоніжка. Цибулю нарізати півкільцями середньої товщини.

Часник натерти на дрібній тертці або вичавити. Додати до помідорів. Перець чилі, очищений від насіння, нарізати маленькими кубиками або тонкими кільцями, можна натерти на дрібній тертці.

Петрушку і кріп нарізати дуже дрібно. Додати в каструлю з помідорами зелень, цукор, сіль, оцет та олію. Акуратно, але ретельно перемішати салат за допомогою великої ложки. Перемішувати, доки цукор і сіль не розчиняться.

Залишити салат настоюватися за кімнатної температури на пів години.

Розкласти салат у простерилізовані баночки, прикрити прокип’яченими кришками. Стерилізувати у каструлі, після закипання, близько 20 хв.

Закрутити кришки, баночки перевернути догори дном і накрити ковдрою або рушником. Після повного вистигання перенести в підвал або льох для тривалого зберігання.

Схожі новини