Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кількість жертв авіакатастрофи Boeing під Бішкеком зросла

  • 17.01.2017, 11:24
  • 3 150

Серед загиблих 15 дітей у віці від 11 років до року, а також одна дівчинка, якій було 4 місяці.

За останніми даними, 38 людей загинули в результаті падіння вантажного "Боїнга" турецької авіакомпанії під Бішкеком. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я Киргизстану.

Там уточнили, що у вівторок було знайдено 38-го загиблого, імовірно члена екіпажу літака.

За словами співрозмовника агентства, до виявлення тіла четвертого члена екіпажу в списках загиблих, складених співробітниками Республіканського бюро судово-медичних експертиз, значилися 37 осіб, включаючи трьох членів екіпажу літака турецької авіакомпанії.

Серед загиблих 15 дітей у віці від 11 років до року, а також одна дівчинка, якій було 4 місяці.

Як зазначили в МОЗ Киргизстану, в списках постраждалих 16 осіб, 13 осіб госпіталізовано, троє отримують амбулаторне лікування.

"У постраждалих переважно діагностовано забої різного ступеня тяжкості, переломи, струс головного мозку", — пояснив співрозмовник агентства.

Зі свого боку в МНС Киргизстану журналістам повідомили, що виявлене під завалами вранці у вівторок імовірно тіло четвертого пілота "Боїнга" поки не доставили в морг.

"Тіло поки не транспортовано в Республіканське бюро судово-медичних експертиз, де буде проведена експертиза та ідентифікація особи загиблого, тіло було знайдено в кабіні літака, що розбився, тому, можливо, це тіло пілота", — сказав співрозмовник агентства.

Джерело: Інтерфакс

Влада Киргизстану назвала попередню причину аварії вантажного літака

За попередніми даними, версія теракту не розглядається.

Авіакатастрофа вантажного літака приватної турецької компанії під Бішкеком сталася через помилку пілота. Про це заявив журналістам перший віце-прем'єр Киргизстану Махумметкалий Абулгазі, передає «Інтерфакс».

Він підкреслив, що, за попередніми даними, версія теракту не розглядається. Також представник уряду республіки розповів, що Міжнародний авіаційний комітет (МАК) долучився до розслідування причин катастрофи. Він уточнив, що до відомства вже були направлені відповідні документи.

За словами Абулгазіева, вантажний Boeing 747 летів з Гонконгу в Стамбул з дозаправкою в Бішкеку. «Екіпаж судна до цього вже кілька разів сідав в Бішкеку також на дозаправку», - сказав він.

У Киргизії оголосили жалоба за загиблими у авіакатастрофі

17 січня оголошено днем жалоби у Киргизії за загиблими внаслідок авіакатастрофи вантажного літака Boeing 747.

Відповідний указ підписав президент Киргизії Алмазбек Атамбаєв, повідомляє прес-служба глави держави, передає Еспресо.

"Авіакатастрофа, яка спричинила за собою численні людські жертви, стала важкою втратою для всього народу Киргизстану. Державні органи Киргизької Республіки вживають заходів з надання підтримки сім'ям загиблих і постраждалим", - йдеться в документі.

У день жалоби на всій території Киргизії, а також на будинках дипломатичних і консульських представництв за кордоном будуть приспущені державні прапори.

Установам культури і телерадіокомпаніям Киргизії рекомендовано скасувати розважальні заходи і передачі в день жалоби.

Катастрофа під Бішкеком: Boeing не належав Turkish Airlines

Транспортний літак, який розбився в Киргизії, не має стосунку до Turkish Airlines, а належав приватній турецькій компанії

Про це заявив радник у справах преси посольства Туреччини в Росії Орхан Газигіль, повідомляє РІА "Новости".

"За отриманою нами інформацією, літак-вантажівка, який розбився поблизу Бішкека, не має стосунку до "Турецьких авіаліній" (Turkish Аirlines). Літак належить одній з приватних турецьких компанії", - сказав Газигіль.

Водночас авіакомпанія Turkish Airlines у своєму Twitter висловила співчуття жертвам авіакатастрофи Boeing 747-400 в Бішкеку.

"Ми висловлюємо співчуття сім'ям тих, хто загинув в результаті трагічного інциденту за участю літака авіакомпанії ACT Airlines у Киргизії", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, авіакомпанія також офіційно повідомила, що літак, який зазнав аварії, належав не їм, а іншій турецькій компанії.

ACT Airlines, яка також працює під назвою MyCargo Airlines, - турецька вантажна авіакомпанія, яка розташована в Стамбулі, здійснює міжнародні вантажні авіаперевезення.

У Киргизії розбився Boeing: понад 30 загиблих, зруйновано десятки будинків

Біля столиці Киргизії Бішкека при посадці розбився вантажний літак Boeing 747

Про це повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій Киргизії.

Катастрофа сталася у понеділок о 07:30 за місцевим часом (03:30 за київським). Літак розбився за посадковою смугою міжнародного аеропорту "Манас".

Літак належав компанії "Турецькі авіалінії". На місці катастрофи працюють рятувальники і пожежники.

У МНС наголосили, що в результаті падіння літака є людські жертви і потерпілі. За попередніми даними, загинули 37 людей, зруйновано близько 15 будинків.

Водночас ЗМІ повідомляють про 32 зруйнованих будинка.

Загоряння на вантажному літаку локалізовано.

Схожі новини