Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Чи німкені ще можуть виходити на вулиці?» 

У ФРН – нові брутальні напади на жінок і дівчат. Мігранти з країн Азії оточують їх і «лапають»...

Здавалося, новорічний напад на жінок у Кельні, який здійснили мігранти з Близького Сходу, в Німеччині почали потроху забувати. Але... Як повідомила Sueddeutsche Zeitung, після музичного фестивалю у Дармштадті (земля Гессен), що відбувся кілька днів тому, із заявами про сексуальні домагання з боку біженців звернулися 30 жінок. Мігранти (цього разу з Пакистану) діяли так само, як тоді у Кельні: оточували жінок групами й чіплялися до них... А за тиждень до того до брутальних нападів на жінок дійшло у Берліні. Як розповіли в поліції дев’ятеро потерпілих дівчат і жінок (їм від 16 до 48 років), нападники, оточивши своїх жертв, нахабно обмацували їх. Один хуліган, розповіла дівчина, при цьому кричав: «Ти, курво, сама цього хочеш!».

«За словами свідків, — пише Sueddeutsche Zeitung, — з жінок знущалися чоловіки-південці. Для жертв нападу це був жах. Жінки почувалися заляканими й беззахисними, деякі плакали»... До ексцесів дійшло під час Фестивалю культур у берлінському районі Кройцберг. Подивитися на вуличне свято прийшли десятки тисяч осіб, багато з яких вживали у численних «наметах» міцні напої (на думку правоохоронців, саме алкоголь розпалив агресію).

У перший день свята восьмеро молодих чоловіків оточили 16-річну дівчину: пхали руки їй під кофточку, хапали за груди... На щастя, на допомогу дівчині прийшов молодий африканець. Він закричав, що зателефонує до поліції, і хулігани втекли. Наступного дня двох дівчат-підлітків, що танцювали перед сценою на Блюхер-пляц, оточила агресивна банда. Хулігани обмацували своїх жертв, у 17-річної дівчини поцупили мобільний телефон. Налякані дівчата намагалися вирватися, але безуспішно... Усе це побачив 27-річний чоловік — і почав знімати напад на свій мобільний. Хулігани погрожували йому, казали, аби забирався геть, але хлопець їх не послухав і викликав поліцію. Правоохоронці, які швидко прибули на місце подій, затримали трьох недавніх іммігрантів (двох 17-річних хлопців, одного 14-річного), а також 40-річного чоловіка турецького походження.

Столичне видання Berliner Morgenpost повідомило, що напади на жінок сталися в травні у місті на Шпреє не лише під час Фестивалю культур. (За іронією долі, цей захід мав якраз сприяти інтеграції прибульців із різних країн у німецьке суспільство). Уже кілька тижнів, пише видання, молоді чоловіки, переважно мігранти, збираються у торговельному центрі Boolevard Berlin у районі Штегліц. Саме для того, щоб брутально «залицятися» до працівниць і клієнток комплексу...

Напади у Дармштадті й Берліні нагадали німцям про масові атаки на жінок, що сталися у Кельні та інших німецьких містах у ніч на 1 січня 2016 року. Видання Berliner Zeitung, зокрема, написало: «Багато хто в Німеччині зараз запитує — невже до чогось такого дійде знову? Де саме слід чекати на атаки з боку агресивних чоловіків, які зневажають жінок? І чи жінки ще можуть виходити на вулиці, не боячись нападу?».

А тим часом...

На фоні неадекватної поведінки деяких мігрантів із країн Азії та Африки набирає популярності права популістська партія «Альтернатива для Німеччини». За даними останніх соцопитувань, цю євроскептичну політичну силу, що виступає проти прийому в Німеччині мігрантів, підтримують уже 15% німецьких виборців. Це лише на 4% менше, ніж рівень підтримки соціал-демократів, які разом із консервативним блоком ХДС/ХСС сформували нинішній уряд ФРН.

Фото mei.edu

Схожі новини