Передплата 2024 ВЗ

Сенцов написав листа з челябінського СІЗО: "У мене все в порядку, живий-здоровий, під охороною"

  • 15.03.2016, 18:22
  • 3 082

Український режисер Олег Сенцов, незаконно ув'язнений у Росії, написав листа російській активістці Яні Гончаровій з челябінського СІЗО.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, відповідний лист Гончарова опублікувала у Фейсбуці.

"Із СІЗО в Челябінську Олег Сенцов зміг відправити мені невеличкий лист, просто як звісточку - у нього все добре. Втім, у Олега завжди все добре, його невичерпний оптимізм мене дивує і підтримує, його внутрішня сила - це щось неймовірне", - написала активістка.

Скорочений текст листа:

"Яно, привіт! Ювілейний лист! :)) Сподіваюся, що він тебе знайде! Сподіваюся, що ти не ночуєш під поштамтом в його очікуванні, а ведеш нормальне життя. Лист цей, правда, залишиться без відповіді, тому що тут, у Челябінську, я пробуду скільки ще - не знаю, але навряд чи довго, тому навіть і не старайся мене застати тут листом. Не знаю що тобі писати, пишу просто так, щоб дати звісточку, що у мене все в порядку, живий-здоровий, під охороною...

Я читаю Біблію. Суто з пізнавальною метою. Дуже подобається! Але ти читала мою книгу і розумієш, що мене важко назвати релігійною людиною, але для загального розвитку - цілком ... Цікаво спостерігати, як народжувалася легенда, або казка? Ісус у Новому Заповіті одне говорить, а після його смерті апостоли вже коригують і розтлумачують на свій лад. І це враховуючи численні переклади і вилизування тексту. Особливо мені сподобалося, як апостол Павло підтримує рабовласницький устрій і строчить інструкції своїм підопічним, як бабло з новонавернених стригти, а хто не продає своє майно заради церкви Христової, тому анафему проголошувати. Або ось Іван Богослов, якому ангел про Апокаліпсис наговорив, для розігріву спочатку Ангел згадав, що Іван зі своєю тусовкою правильні християни, а ось прокляті Николаїти (це ті, хто по-іншому трактував Новий Заповіт) - єретики. Прямо сплю і бачу цю розмову. Загалом, болюча тема ... ".

Схожі новини