Передплата 2024 «Добра кухня»

В Туреччині затримали 14 підозрюваних в причетності до теракту в Анкарі

  • 14.03.2016, 08:54
  • 2 317

В ході операцій були вилучені документи, пов’язані з незаконними організаціями.

Правоохоронці Туреччині затримали 14 підозрюваних в причетності до теракту в Анкарі.

Так, 12 осіб було затримано в північно-західній провінції Ескішехір, ще двох — у Стамбулі, повідомляє Hurriyet Daily News.

Губернатор провінції Гюнгоз Азмі Туна заявив, що одночасні операції проходили в різних точках провінції.

«Підозрювані проводили терористичну пропаганду і намагалися охопити всіх терористів. Вони були залучені до різних акцій. Здебільшого вони не з нашої місцевості», — сказав він.

Крім того, за словами, чиновника, в ході операцій були вилучені документи, пов’язані з незаконними організаціями, однак утримався від слів про прямий зв’язок затриманих з нападниками в Анкарі.

Проте за попередніми даними, до вибуху в Анкарі можуть бути причетні бойовики Робітничої партії Курдистану, або пов’язаного з нею угруповання.

До теракту в Анкарі причетна жінка з Робочої партії Курдистану

У скоєнні теракту в столиці Туреччини Анкарі підозрюється жінка, яка була членом забороненої Робочої партії Курдистану.

Про це повідомляє агентство Reutes з посиланням на представника служби безпеки країни.

«Жінка-член забороненої Робочої партії Курдистану була однією з двох підозрюваних у скоєнні вибуху автомобіля, який убив 37 людей у турецькій столиці Анкара», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до отриманих доказів, одним із нападників була 24-річна жінка-член РПК, яка приєдналася до бойової групи в 2013 році.

За інформацією ЗМІ, іншим нападником був чоловік. Їх останки були знайдені в автомобілі, начиненому вибухівкою, який протаранив автобус.

Українці під час теракту в Анкарі не постраждали

Посольство України в Туреччині повідомило, що жоден українець не постраждав в результаті теракту в столиці Туреччини.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Туреччині.

"За даними правоохоронних органів Анкари, громадян України серед загиблих чи постраждалих внаслідок теракту немає", - йдеться у повідомленні прес-центру.

Водночас посольство засуджує терористичний акт та вже висловило співчуття родинам постраждалих та загиблих через підрив автомобілю.

НАТО і США засудили теракт в Анкарі

Представник Держдепартаменту США Джон Кірбі і генсек НАТО Єнс Столтенберг засудили терористичний акт у турецькій столиці.

"Ми підтверджуємо нашу потужну співпрацю із союзником по НАТО Туреччиною у боротьбі із загальною загрозою тероризму", - заявив офіційний представник Держдепартаменту США.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також засудив напад, заявивши, що немає "ніякого виправдання таким жахливим актам насильства".

"Висловлюю свої найглибші співчуття родичам і близьким жертв, а також народу Туреччині" - йдеться у заяві генсека НАТО Єнса Столтенберга, розміщеній на сайті Альянсу.

За його словами, не може бути жодного виправдання подібним актам насильства.

"Всі союзники Туреччини виражають солідарність з нею і готовність боротися з терроризмом в усіх його формах" - заявив Столтенберг.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу відклав запланований візит до Йорданії після вибуху бомби в Анкарі.

Європейські лідери засудили теракт в Анкарі

Керівництво ЄС та лідери держав-членів засудили теракт в Анкарі 13 березня.

"Європейський союз буде і надалі підтримувати всіх тих, хто страждає від такого насильства. Ми підтверджуємо нашу тверду прихильність подальшій активізації міжнародної співпраці в боротьбі з глобальною загрозою тероризму" - йдеться у заяві високого представника ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні та єврокомісара з політики сусідства і переговорів про розширення Йоганеса Гана.

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, якого цитує агенція Anadolu, заявив що теракт було скоєно проти цінностей Європи.

Міністр Британії у справах Європи Девід Лідінгтон також висловив співчуття родинам загиблих в Анкарі.

"Британія підтримує Туреччину перед лицем тероризму" - заявив він.

Президент Франції Франсуа Олланд також засудив теракт.

"Президент звертається до турецького народу, щоб висловити солідарність після жахливої атаки в центрі Анкари. Франція на боці Туреччини продовжуватиме боротьбу проти терроризму, який всюди завдає ударів", - йдеться у заяві Єлисейського палацу.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко також висловив співчуття Туреччині після теракту 13 березня.

Ердоган засудив вибух в Анкарі і пообіцяв покінчити з тероризмом

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган засудив вибух в Анкарі і пообіцяв покінчити з тероризмом.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті глави держави.

«Рішуче засуджуємо цей кривавий напад на наших громадян. Приношу співчуття рідним і близьким загиблих і бажаю якнайшвидшого одужання постраждалим», — заявив турецький лідер.

Як зазначив Ердоган, Туреччина в останні роки стала регулярно піддаватися атакам терористів, пише Lenta.ru.

За його словами, ці атаки «загрожують єдності і згуртованості народу», і Анкара не відмовиться від боротьби з тероризмом. «Наша рішучість боротися з тероризмом ще більше посилюється... Наша боротьба буде успішно завершена, з тероризмом буде покінчено», — підкреслив президент.

Давутоглу: "Турецька влада має конкретну інформацію про здійснення нападу терористами"

Cьогодні, 14 березня, мають бути оголошені результати розслідування вибуху в Анкарі.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу повідомив, що влада і слідчі не мають сумнівів у тому, що недільна атака в Анкарі скоєна одним з терористичних угруповань,.

«Влада має конкретну інформацію про здійснення нападу терористичним угрупованням», — заявив Давутоглу, попри те, що жодна з груп бойовиків відповідальності за вибух на себе не взяла.

Раніше міністр внутрішніх справ Туреччини Ефкан Ала заявив, що сьогодні, 14 березня, мають бути оголошені результати розслідування вибуху в Анкарі.

Кількість загиблих через теракт в Анкарі зросла до 37 людей

Турецький уряд підтверджує, що кількість загиблих в результаті підриву автомобіля в Анкарі зросла до 37 людей.

Про це повідомив глава турецького МОЗу Мехмет Муєззиноглу.

За словами міністра, за ніч у лікарнях турецької столиці померли ще три людини. Водночас кількість поранених в результаті теракту в районі Кизилай сягнула 71 особи, стан 15 з яких оцінюється як важкий.

Вибух в Анкарі: загинули щонайменше 27 осіб

У результаті вибуху в Анкарі (Туреччина) загинули щонайменше 27 осіб, ще 75 отримали поранення і травми.

Про це повідомили у канцелярії губернатора Анкари, передає The Telegraph.

Машини швидкої допомоги забрали поранених у лікарні. Свідки заявили, що у вогні опинилися автомобілі і автобуси. Поліція оточила територію незабаром після інциденту.

Джерело: Українська правда, Еспресо.TV, Радіо Свобода, Gazeta.ua.

Схожі новини