Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пушилін підписав собі і своїй сім’ї «пожиттєвку»

  • 17.11.2018, 12:36
  • 1 140

У «ДНРії» скидатимуться на довічне утримання князька.

Поки у «ДНР» тривали останні приготування до так званих виборів «поводиря республіки», наперед призначений переможець Пушилін вже приміряв інавгураційний костюмчик. Красуючись перед дзеркалом у «парадці», відганяв від себе нав’язливі думки про дерев’яний макінтош. Відганяй, не відганяй, а досвід Захарченка, Мотороли і Гіві підказував Пушиліну, що він від такого ж фіналу не застрахований… Тому передбачливий і підприємливий ексМММівець, а нині головний «ДНРівець», вирішив про іншу страховку подбати — пожиттєві привілеї для себе після відставки і забезпечення для своєї сім’ї, якщо раптом на тамтой світ «відставиться».

Оскільки «ДНР» — народна, то й гарантії для князька організували не його указом, а волею так званої народної ради, в якій Пушилін ще донедавна спікером був. Постанову проголосували за два дні до виборів. І хоча привілеї та гарантії у ній прописані без прив’язки до прізвища Пушиліна (документ називається «О гарантиях главе Донецкой народной республики, прекратившем свои полномочия, и членам его семьи»), з чиєї подачі і для кого старалися депутати, зрозуміло.

То що ж «виписали» Пушиліну та його родині? Після відставки головному «ДНРівцю» залишать казенну охорону, спецзв’язок, службовий транспорт і медичне обслуговування (звісно ж, не у «народних» медзакладах). Якщо ж ватажок «ДНРії» «зіграє в ящик» (після невдалої поїздки у ліфті чи походу у замінований ресторан), сім’я отримає «гуманітарну допомогу» у розмірі його річної зарплати. І це ще не все: непрацездатним батькам і неповнолітнім дітям покійного ще й «щомісячні» виплачуватимуть. Розмір визначатимуть, поділивши середньомісячну зарплату «головного» на кількість таких «ротів».

Фото AFP

Схожі новини