Передплата 2024 «Добрий господар»

Результати бутафорських російських «виборів» на Донбасі будуть юридично нікчемними, — МЗС

  • 11.11.2018, 12:48
  • 837

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку з проведенням Росією фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях сходу України.

Відповідна заява МЗС України оприлюдненій на сайті відомства.

Як наголошується у заяві, спроба Росії виправдати, організувати та згодом легітимізувати процес фейкового «голосування» на окупованому Донбасі є кричущим порушенням норм і принципів міжнародного права, українського законодавства, а також суверенітету та територіальної цілісності України. В той же час, Росія, як сторона конфлікту на Донбасі та підписант Мінських домовленостей, вкотре порушила свої зобов’язання.

«Результати цих псевдовиборів є юридично нікчемними, не створюють жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством. Легітимні вибори на Донбасі можуть бути проведені лише у повній відповідності до українського законодавства та стандартів ОБСЄ із забезпеченням спостереження БДІПЛ ОБСЄ (Бюро демократичних інститутів та прав людини) ОБСЄ, — ред.)», — наголосили в МЗС.

Водночас, Україна висловила вдячність міжнародним партнерам за підтвердження підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів.

«Закликаємо міжнародне співтовариство до посилення політичного та економічного тиску на Кремль, а також запровадження нових санкцій проти держави-окупанта та осіб, які брали безпосередню участь в організації цих бутафорських «виборів», — підсумували у МЗС.

Схожі новини