Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Можливість поспати довше: Цієї ночі Україна перейде на зимовий час, може востаннє

  • 27.10.2018, 20:20
  • 1 004

У ніч проти неділі, 28 жовтня, Україна повернеться до свого географічного часу, котрий на противагу запровадженому «літньому» у ХХ столітті стали називати «зимовим».

Стрілки годинників о 4:00 ранку слід буде перевести на 60 хвилин назад — до позначки 3:00, повідомляє ТСН.

Це дасть змогу, завівши будильник на ранок, спати на годину довше, ніж зазвичай. Такі переведення годинників відбуваються в останню неділю жовтня та регулюються постановою уряду від 1996 року.

Україна переходить на «зимовий» час разом із Євросоюзом та понад 70 країнами світу. Однак протягом поточного року в ЄС відбулися серйозні дискусії щодо доцільності існування окремого «літнього» часу. Континентальне керівництво дійшло висновку про скасування процедури переведення годинників у 2019 році. Однак досі не зрозуміло, чи Європа залишиться на географічному «зимовому» часі, чи обере так званий «літній». Від цього залежить, скільки ще разів будуть переводити годинники наступного року.

В Україні вже висловили готовність наслідувати будь-яке рішення ЄС щодо змін обрахування часу. Для цього знадобиться схвалення нових нормативно-правових актів. Очікується, що в березні 2019 року відбудеться останній перехід на «літній» час. І далі Україна та Євросоюз або залишаться в його межах, або ще раз переведуть стрілки годинників у жовтні 2019 року. Після цього у 2020 році вже ніяких переходів з одного часу на інший бути не повинно.

Схожі новини