Передплата 2024 ВЗ

Серцева недостатність, ревматизм, проблеми з печінкою і нирками: адвокат розповів про стан здоров’я Сенцова

  • 02.10.2018, 18:59
  • 941

В українського режисера Олега Сенцова, який 142-ий день голодує в російській колонії, серцева недостатність, ревматизм та проблеми з нирками і печінкою.

Про це заявив адвокат українського режисера Дмитро Дінзе у коментарі телеканалу «Настоящее время», проекту «Радіо Свобода» і «Голосу Америки».

«Так, загострення у нього (Сенцова — ред.). У нього проблеми з серцем — серцева недостатність. Також ревматизм нижніх кінцівок, з’явилися проблеми з печінкою і нирками, бо на тлі голодування у нього змінився стан крові. Відповідно до цього йому призначили певні ліки, глюкозу прокапали, поживні суміші. Виходячи з цього, відповідно до висновку фахівців-лікарів, йому призначають певні препарати, які він вживає», — сказав Дінзе.

Як писав «ВЗ», 28 вересня Сенцова вивозили з колонії російського Лабитнангі в міську лікарню «для планового обстеження». З огляду на результати проведеного обстеження, російські лікарі «провели корекцію лікування» Сенцова, повідомила Федеральна служба з виконання покарань Росії.

11 вересня двоюрідна сестра режисера Наталя Каплан розповіла, що стан Сенцова погіршується. За її словами, кровоносна система режисера «не справляється з доставкою кисню в життєво необхідні органи».

Як відомо, 14 травня засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях.

Схожі новини