Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скандальне відео з видачею угорських паспортів у Береговому опублікував український прикордонник, — Москаль

  • 26.09.2018, 12:37
  • 1 288

Скандальне відео, на якому українці в Берегово отримують угорські паспорти, в мережу виклав діючий співробітник Держприкордонслужби України.

Про це в ефірі «112 Україна» заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

«До речі, хто виклав відео, — це діючий прикордонник нашої прикордонної служби, який давав присягу і все це записав. З якою метою він це виклав — хай з ним розбирається ДПСУ та їх служба внутрішньої безпеки», — заявив Москаль.

Москаль не виключив того, що автор відео був своєрідним «агентом».

«Але є Віденська конвенція, яка вказує, що там, де займають (розташовуються, — ред.) посольства, консульства — це територія тієї держави. Тобто, це територія Угорщини», — додав він.

«Я виходжу тільки з правового поля, що держава про це давно знала, держава нічого не робила, — ніколи не був викликаний ніякий посол, не введена жодна нота. Навіть після всіх дуже гучних заяв Клімкіна, посол Угорщини не викликався, йому ніяка нота протесту не давалася», — розповів чиновник.

Нагадаємо, раніше було опубліковано відео, на якому низка українських громадян отримують угорські паспорти і приносять присягу на вірність Угорщині в консульстві цієї країни у закарпатському Береговому. Процедура супроводжувалася порадою угорського дипломата не повідомляти владі про отримання нових документів.