Передплата 2024 «Добрий господар»

У поліції розкрили деталі стрілянини в центрі Одеси

Під час перевірки помешкання Дорошенка було виявлено двох рецидивістів, які намагалися сховатися від правоохоронців.

Стрілянина в центрі Одеси в п’ятницю, 19 січня, виникла після того, як стало відомо про гучний конфлікт між зловмисниками. Про ці та інші подробиці розповів начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області генерал Дмитро Головін.

За його словами, стрілянину ініціював проросійський активіст-антимайданівець Валентин Дорошенко.

"Нами встановлено, що перед затриманням розшукуваного громадянина виник гучний конфлікт між Дорошенком та його знайомим. До будинку на вулиці Новосельського прибула слідчо-оперативна група Приморського відділу поліції у складі трьох осіб і запропонувала обом громадянам пред'явити документи. Замість цього Дорошенко вихопив пістолет-кулемет, що стріляє патронами калібру 9 мм, і впритул випустив 5 куль у груди оперативного працівника поліції. Після цього поранив у стегно водія, а також дільничного уповноваженого поліції", - розповів Головін.

Під час стрілянини повз будинок проїздила машина швидкої допомоги і таксі. Коли медики надавали допомогу пораненому працівникові поліції, Дорошенко зробив кілька пострілів у груди свого знайомого, який від ран загинув, і продовжив стріляти в напрямку вже поранених поліцейських.

Викликані на місце події бійці спецпідрозділу поліції ліквідували озброєного злочинця.

Під час перевірки помешкання Дорошенка було виявлено двох рецидивістів, які намагалися сховатися від поліції. Наразі їх доставлено для проведення слідчих дій до Приморського відділу поліції.

"У квартирі було виявлено вогнепальну атипову зброю, перероблену під глушник, а також міні-цех з випуску атипової вогнепальної зброї. У сумці, знятій з тіла Дорошенка, знайшли чотири бойові гранати", - підсумував Головін.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ознаками статей 115 та 348 Кримінального кодексу України. Над розкриттям злочинів працює посилена слідчо-оперативна група.

За місцем помешкання загиблого стрілка і в катакомбах проводяться фільтраційні заходи.

В лікарні помер поліцейський, який отримав поранення під час спецоперації.

Чоловік працював дільничним інспектором поліції.

В Одесі в лікарні помер один із поліцейських, що який отримав поранення в результаті стрілянини, яка сталася в п’ятницю, 19 січня, в центрі міста. Про це повідомив радник голови управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

«30-річний дільничий поліцейський, помер в лікарні, Пригарін Сергій Володимирович загинув під час виконання свого обов'язку», - йдеться у повідомленні.

Стрілянина в Одесі. В поліції уточнили кількість загиблих.

Крім зловмисника також загинула ще одна людина.

Унаслідок стрілянини в Одесі, яка сталась у п’ятницю, 19 січня, в центрі міста, загинули двоє людей. Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

"За попередніми даними, крім нього, внаслідок стрілянини постраждали ще п’ятеро осіб. З них поранення отримали троє правоохоронців та випадковий очевидець події. Ще одного чоловіка вбито", - розповіли в поліції.

Також наголошується, що правоохоронці проводили затримання злочинця, який перебував у розшуку за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення. Чоловік почав чинити опір та відкрив по поліцейських вогонь з автоматичної вогнепальної зброї.

"Щоб припинити протиправні дії зловмисника, працівники поліції застосували табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого правопорушника було ліквідовано. У приміщенні, з якого велася стрілянина, поліцейські знайшли вхід у катакомби, де було виявлено цілий арсенал зброї. Вживаються заходи для її вилучення. Зараз правоохоронці продовжують працювати на місці події", - йдеться у повідомленні.

ЗМІ назвали ім'я чоловіка, який відкрив стрілянину в Одесі

Стрілянину в центрі міста влаштував прихильник Росії Валентин Дорошенко, який називав себе членом "партії Сталіна".
Стрілянину в Одесі на вулиці Новосельського влаштував місцевий житель Валентин Дорошенко, який прихильно ставився до Росії та називав себе членом "партії Сталіна". Про це повідомляє Думская.

За інформацією інтернет-видання, чоловік у 2010-му намагався балотуватися в мери Одеси, а за рік до того навіть викликав тодішнього міського голову Едуарда Гурвіца на дуель, приїхавши до муніципалітету на коні з мечем в руці.
Зазначається, що Дорошенко розшукувався поліцією за активну участь у заворушеннях біля будівлі обласного Управління внутрішніх справ під час Єврейської осені 2013 року.

"Йдеться про спробу "відбити" у правоохоронців затриманого лідера партії «Батьківщина» Ігоря Маркова. З'ясувавши, що Дорошенко повернувся додому, до нього прийшли поліцейські - два працівники Приморського відділу і дільничний. Тоді він дістав пістолет і напав на правоохоронців. Дільничного він поранив у груди, одного з оперуповноважених - в ногу", — пише "Думская".

В центрі Одеси чоловік відкрив стрілянину, є загиблий та поранені

За даними голови Нацполіції Одеси Руслана Форостяка, злочинця застрелили на місці, також трьох поліцейських було поранено, один у важкому стані знаходяться в медзакладі.

В центрі Одеси чоловік з автомата відкрив стрілянину, унаслідок чого одна людина загинула та ще приблизно десяток осіб було поранено. Про це повідомляє 048.

За даними голови Нацполіції Одеси Руслана Форостяка, злочинця застрелили на місці, також трьох поліцейських було поранено, один у важкому стані знаходяться в медзакладі.

Зазначається, що перестрілка сталась в провулку між Новосельського і Старопортофранківській.
За попередніми даними, дільничий інспектор Приморського райвідділу поліції разом із оперативним працівником цього відділку прибули на вказану адресу, де, за попередніми даними знаходився злочинець, який розшукувався за правопорушення, передбачене ч.4 статті 296 ККУ (Хуліганство).

"Під час затримання правопорушник застосував вогнепальну зброю, поранив дільничного інспектора, працівники застосували табельну зброю. За попередніми даними правопорушник загинув на місці".
Наразі на місці події велика кількість поліції, разом з начальником Дмитром Головіним.

Схожі новини