Передплата 2024 «Добра кухня»

Савченко пригрозила судами народним депутатам

  • 19.01.2017, 09:04
  • 3 191

Нардеп Надія Савченко планує боротися шляхом судових позовів з нардепами, які проголосували за її виключення з Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Про це Савченко розповіла на брифінгу, передає 24 канал.

Савченко відповіла на запитання про виключення і прохання народного депутата від БПП Івана Вінника до СБУ перевірити її за фактом "державної зради": "Немає законних підстав, щоб його слова чи мрії стали реальністю. Але якщо депутати будуть діяти таким чином, я буду діяти так само законним способом. Це будуть судові подання проти тих народних депутатів, які борються зі мною".

Тетерук до Савченко: "Ми боремося не з вами, а з вашою дурістю»

Народний депутат Андрій Тетерук заявив, що Комітет з нацбезпеки і оборони бореться не з Надією Савченко особисто, а з її дурістю.

Про це Тетерук заявив під час комітету, передає Еспресо.TV.

"Ви навчилися маніпулювати і демагогічно розмовляти на всі теми, які ви зараз чуєте. І напрочуд дивно, що всі ваші тези співпадають з риторикою терористів і Кремля. Ви про це задумувалися, чому ваші вислови співпадають з тезами держави, з якою ми боремося?" - заявив Тетерук.

Тетерук нагадав, що "необдумана поведінка Савченко призведе до зриву перемовин про обмін полонених".

"Та думка, що ми боремося з вами, вона хибна. Ми боремося не з вами, а з вашою дурістю. Ми боремося з вашою безвідповідальністю", - заявив Тетерук.

Він наголосив, що Савченко єдина з народних депутатів, хто на міжнародній арені підіграє риториці Кремля.

Тетерук: «Савченко використовує посаду нардепа для послаблення міжнародної позиції України»

Надія Савченко на посаді народного депутата вчиняє руйнівні для української держави дії та послаблює позиції України в міжнародних переговорах.

Про це заявив у ефірі Еспресо.TV депутат від фракції "Народного фронту" Андрій Тетерук.

"Надія Савченко для багатьох з символу непокори стала символом дурості в прийнятті рішень, тому що не бачить, наскільки її дії є руйнівними. Вона використовує посаду нардепа для послаблення позиції України в міжнародних перемовних процесах, намагається перевести розмову в площину безпосередньо кремлівських посіпак, які не є самостійними в прийнятті рішень або озвученні тез", - сказав Тетерук.

Нардеп підкреслив, що Савченко не була уповноважена зустрічатися з ватажками терористів Плотницьким і Захарченко та оприлюднювати списки наших військовополонених, оскільки вони містять персональні дані та перешкоджають перемовинам.

Савченко пояснила Чубарову свої слова щодо "здачі" Криму

Нардеп Надія Савченко пояснила голові Меджлісу Рефату Чубарову свої слова про те, що потрібно здати Крим, аби повернути Донбас.

Про це Чубаров повідомив в ефірі Еспресо.TV.

"Я віддаю належне мужності цієї жінки. І хто би що не говорив, вона пройшла полон. У той ж час мій день розпочався з обурення кримчан, які не розуміли, що відбувається у Києві, для них це була друга відмова від Криму (заява Савченко - ред.)", - зазначив голова Меджлісу.

За його словами, він одразу зателефонував Савченко і вона пояснила, що "мала на увазі зовсім не це".

"Я її попросив, щоб вона уточнила свою позицію і тому, щоб бути відвертим, я виступив зі своєю заявою, де акцентував увагу на тому, що для кримських татар це цинічно і неприйнятно. Тому, я сподіваюся, що Савченко теж зробила свої висновки", - сказав Чубаров.

Також він підкреслив, що проблема насправді у тому, що в Україні, хоч час від часу і акцентується увага на Кримові, а стратегії повернення півострова немає, що "дозволяє багатьох спекулювати на цій темі".

Комітет ВР з нацбезпеки підтримав виключення Савченко зі своїх лав

Окрім того, члени депутатської групи звернулися до Генпрокуратури, аби там перевірили дії Савченко на предмет державної зради.

Комітет Верховної ради України з питань національної безпеки і оборони підтримав виключення зі свого складу народного депутата Надію Савченко. Таке рішення комітет ухвалив на засіданні 18 січня.

До цього нардеп Андрій Тетерук представив поставнову про припинення членства нардепа Савченко у комітеті.

Також комітет розглянув інформацію Служби безпеки України щодо відповідальності нардепа Савченко за порушення законодавства у сфері державної таємниці. Про це йдеться на офіційній сторінці Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.

За результатами розгляду питання, члени комітету ухвалили рішення надіслати звернення до Генпрокуратури щодо перевірки дій Савченко на ознаки державної зради.

Геращенко: «Крим на Донбас не міняємо»

Перший віце-спікер Ірина Геращенко заявляє, що жодному депутатові чи політичній силі не вдасться нав'язати дискусію здачі території.

Так Геращенко прокоментувала заяви про те, що повернути Донбас мирним шляхом можна тільки "здавши" Крим, передає УП.

"Крим на Донбас ми міняти не будемо. Й Донбас здавати не будемо теж. Ми будемо вигризати кожен метр української землі. Ми будемо боротися за кожного українця. Україна - це і Львів, і Київ, але і Крим, і Донецьк, і Луганськ. Не можна ставитися до території України як до свого виборчого округу- де підтримують, за тих боремося, де не сприймають, тих викреслюємо", - зазначив він.

"Боремося за всіх. Відновлення суверенітету і територіальної цілісності, території України в кордонах 2013 року- це є наша мета. І ніхто, жодна політична сила чи жоден народний депутат, який намагається посіяти смуту, настрої поразки, нав'язати дискусію здачі території чи їх торгу- не зіб'є нас зі шляху відновлення єдиної і соборної України . Крим на Донбас не міняємо. Донбас не здаємо", - наголосила Геращенко.

У Путіна відповіли на заяву Савченко щодо здачі Криму

Речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявляє, що питання Криму не є дискусійним для Москви.

Таку заяву він зробив, коментуючи слова народного депутата України Надії Савченко, повідомляє "Радіо Свобода".

"Це питання є абсолютно недискусійним і незаперечним для Росії. Ми не обговорюємо статус і майбутнє становище російських регіонів. Це не питання для обговорення з ким би то не було", - сказав Пєсков.

Чубаров: «Заява Савченко щодо Криму є зрадницькою та цинічною»

Заява народного депутата Надії Савченко щодо "здачі" Криму задля миру на Донбасі є глибоко образливою для українців.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від БПП Рефат Чубаров, повідомляє "Укрінформ".

Він висловив сподівання, що Савченко згодом уточнить свою позицію щодо Криму.

"Вчорашнє публічне висловлювання нашої колеги, народного депутата Надії Савченко про те, що, мовляв, задля повернення Донбасу треба відмовитися від Криму, є не лише вкрай неприйнятним, але й глибоко образливим, цинічним та зрадницьким по відношенню до громадян України - кримськотатарського народу, які залишаються заручниками російських окупантів", - наголосив Чубаров.

Він також закликав президента Петра Порошенка якнайшвидше зібрати Конституційну комісію для визначення статусу Криму "з моменту його повернення до фактичного контролю".

Савченко заявила, що повернення Донбасу можливе шляхом здачі Криму

Звільнення Донбасу мирним шляхом призведе до здачі Криму.

Про це повідомила народний депутат Надія Савченко, передає "112 Україна".

"Щодо того, що це буде зроблено мирним шляхом, щодо того, що Росія не витримає санкцій - то це обов'язково буде здачею Криму. На якийсь певний період, як завжди, це відкладеться в довгий ящик", - заявила Савченко.

Вона також зазначила, що звільнити Донбас невійськовим шляхом можна за столом переговорів.

"Як би не кричали і не рвали на собі вишиванки деякі народні депутати, скільки б вони не кричали, що ми не здамо. Вони повинні відмовитися від Криму. Він зараз залишається невизнаною окупованою територією. Крим - це чергове Придністров'я. І щоб не зробити Придністров'ям ще й Донбас - вони будуть робити це тим, що залишать окупованим Крим і заберуть Донбас. Іншого мирного шляху я поки що не бачу", - сказала вона.

Схожі новини