Передплата 2024 «Добра кухня»

У Путіна відмовилися коментувати можливість обміну затриманих біля Криму військових

  • 22.11.2016, 15:49
  • 2 866

«Робиться все, що має робитися в подібній ситуації», – зазначив Пєсков.

У Кремлі відмовилися коментувати можливість обміну затриманих СБУ військовослужбовців-дезертирів, які після окупації Криму перейшли служити до армії РФ. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков.

«Робиться все, що має робитися в подібній ситуації. У цьому випадку закликаю вас орієнтуватися на те, що сказав Лавров, він повністю виклав російську позицію. Поки мені додати нічого», — сказав він.

Зазначимо, глава російського МЗС назвав затримання СБУ на кордоні з Кримом двох дезертирів незаконною провокацією.

Затримані СБУ дезертири хотіли купити дипломи, щоб стати офіцерами РФ

Затримані СБУ військові-зрадники захотіли купити документи про освіту, щоб стати офіцерами уже російської армії.

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак, повідомляє Еспресо.TV.

"СБУ отримала інформацію, що колишні військовослужбовці (спочатку їх було 3), дезертири, хотіли провернути корупційну обородку - отримати документ про закінчення навчального закладу. За гроші. Для цього ініціювали спілкування з громадянами України. Вони захотіли купити ці документи, щоб стати офіцерами уже російської армії", - сказав Грицак.

Він уточнив, що затримання військових відбулося фактично на КПВВ "Чонгар".

"За фактом дезертирства і державної зради військовою прокуратурою стосовно цих і інших дезертирів були порушені кримінальні провадження", - розповів Грицак.

Суд арештував кримських дезертирів на 2 місяці

Центральний районний суд міста Миколаєва обрав міру запобіжного заходу двом колишнім українським військовим, яких затримали у пункті пропуску "Чонгар"

Про це заявив прес-секретар Центрального райсуду міста Миколаєва Володимир Діденко, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, цих людей звинувачують за статею "дезертирство".

"Центральний районний суд міста Миколаєва обрав міру запобіжного заходу у вигляді двох місяців перебування під вартою двом колишнім українським військовим, яких затримали на кордоні з Кримом з правом внесення застави. Одному з них - прапорщику Одинцову призначено заставу в сумі 250 тисяч гривень, а молодшому сержанту Баранову - 350 тисяч гривень", - наголосив Діденко.

Грицак розповів подробиці про затриманих дезертирів

Двоє колишніх українських військових Олександр Баранов і Максим Одінцов до анексії Криму служили у частині, яка у березні 2014 року була штурмом взята російськими військовими

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Дійсно СБУ провела спецоперацію, у результаті якої були затримані двоє колишніх військових ЗСУ, які після анексії Криму зрадили присязі і перейшли на бік ворога. Ці двоє військовослужбовців, а саме Олександр Баранов і Максим Одінцов служили у військовій частина №1100 ВМС України", - уточнив Грицак.

Він розповів, що коли ця частина була штурмом взята 22 березня, частина військовослужбовців не зрадила присязі і перейшла на бік України.

"За фактом дезертирства і державної зради військовою прокуратурою стосовно цих і інших дезертирів були порушені кримінальні провадження", - розповів Грицак.

Він уточнив, що затримання військових відбулося фактично на КПВВ "Чонгар".

Грицак показав також російські паспорти колишніх українських військових.

СБУ показала відео затримання двох дезертирів на кордоні з Кримом

Затримання відбулося поблизу КПВВ "Чонгар".

Двох дезертирів, Олександра Баранова та Максима Одинцова, затримали поблизу КПВВ "Чонгар" на кордоні з Кримом. Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє спеслужба у Twitter.

Служба безпеки опублікувала відео затримання.

Згідно з документами військовослужбовців, які опублікувала СБУ, вони є уродженцями України.

Як зазначається, СБУ отримала інформацію про те, що зрадники намагаються провести корупційну оборудку. Вони мали незаконно отримати на українській території певні документи за гроші.

"Зрадники не планували «чесний» обмін документів на гроші. Готівку вони залишили у російських прикордонників. Посередника планували виманити на окуповану Росією територію, забрати документи, а його самого віддати ФСБ", - ідеться в повідомленні.

За даними Служби безпеки, колишні українські військовослужбовці були обізнані в тому, що проти них ще у 2015 році були відкриті кримінальні провадження щодо державної зради.

СБУ затримала на кордоні з Кримом двох дезертирів, які перейшли служити в армію РФ

Раніше в Міноборони РФ заявили, що спецслужби України затримали і вивезли з Криму двох російських військовослужбовців.

У Службі безпеки України заявили про затримання на кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію, передає УТ.

Коментуючи агентству інформацію Міністерства оборони РФ про нібито незаконне затримання українською спецслужбою і вивезення з Криму двох російських військовослужбовців, в СБУ повідомили: "Мова йде про двох колишніх українських військових, які зрадили присягу і пішли служити в російську армію після незаконної анексії Криму".

"Вони були затримані після перетину кордону на Чонгарі", - повідомили в спецслужбі, зазначивши, що стосовно цих двох людей СБУ розслідує кримінальні провадження за статтями "дезертирство" і "державна зрада" Кримінального кодексу України.

Схожі новини