Передплата 2024 «Добра кухня»

Купаєшся у розкоші? Віддай «десятину» армії!

Якщо багатії відмовлятимуться, громадяни знатимуть, що робити на наступних виборах.

Безпрецедентна акція на благо рідного війська стартувала 10 листопада. Цього дня, о 10-й ранку, з Київського головпоштамту волонтери фонду “Повернись живим!”, а це переважно учасники АТО, розіслали листи найбагатшим українським політикам, членам уряду, керівникам органів місцевого самоврядування з проханням поділитися для української армії частинкою того, що записали у своїх електронних деклараціях.

Засновник фонду “Повернись живим!” Віталій Дейнега каже: “Скільки статків мають “е-декларанти”, ми вже знаємо. Тепер перевіримо, скільки цих декларантів готові допомогти армії. Якщо долучаться до справи, то можна буде закінчувати вій­ну - через отримання Україною стратегічної переваги і втечу російських загарбників. Якщо ж ні — то знатимемо, що робити на наступних виборах...”.

Волонтер Дейнега нагадав вітчизняним вельможам про давню українську традицію - жертвувати 10% від своїх доходів на добрі справи. Першими листи з проханням підставити плече українській армії отримали народні депутати від “Блоку Петра Порошенка” Ігор Кононенко та Богдан Дубневич, член фракції “Народний фронт” Ігор Котвіцький, керманич Радикальної партії Олег Ляшко, нардеп з “Опозиційного блоку” Нестор Шуфрич, представник депутатської групи “Відродження” Віталій Хомутинник, член депгрупи “Воля народу” Олесь Довгий, позафракційний Сергій Тарута (у минулому — крупний бізнесмен). “Листи щастя” прийшли також главі МВС Арсену Авакову і його землякові - міському голові Харкова Геннадію Кернесу. Ці люди оприлюднили вражаючі суми на своїх банківських рахунках і у готівці.

Ось про що йдеться у посланні до колишнього “регіонала” Віталія Хомутинника:

 Якби Віталій Хомутинник погодився продати цей свій годинник на аукціоні, за нього можна було би придбати 60 тепловізорів для наших військових у зоні АТО. Вони врятували б не одне життя...
 Якби Віталій Хомутинник погодився продати цей свій годинник на аукціоні, за нього можна було би придбати 60 тепловізорів для наших військових у зоні АТО. Вони врятували б не одне життя...

“Шановний Віталію Юрійовичу! Останні 2,5 року в країні іде війна, яка призвела до окупації російсько-терористичними військами Криму та частини сходу України, зокрема вашої рідної Макіївки. На офіційному сайті партії, до фракції якої ви належите (“Відродження”), вказано, що вона виступає ЗА збереження територіальної цілісності України та ПРОТИ перебування на території України іноземних збройних формувань. Більшість громадян України і ми, зокрема, розділяємо вашу позицію.

На сайті вашої партії вказано, що вона виступає за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. А, як відомо з давніх часів, запорукою цього може бути лише сильна армія.

Ми допомагаємо Українській армії від самого початку АТО, і просимо вас долучитися. Згідно з вашою електронною декларацією, ви є власником:

  • Квартир загальною площею 806,2 кв. м
  • Земельних ділянок загальною площею 8160 кв. м
  • Шести транспортних засобів
  • Грошових активів на суму 493 654 126 гривень
  • За 2015 рік отримали дохід у сумі 175 823 407 гривень

Пропонуємо вам долучитися до підтримки українського війська та подолання наслідків російської агресії на сході України. Якщо з якихось причин не готові надати фінансову допомогу, то можемо запропонувати альтернативу. Наприклад, ви можете пожертвувати свій годинник FP Journe Tourbillon Souverain, який разом зможемо продати на відкритому аукціоні. Його оціночна вартість - 170 000$, що є еквівалентом: 60 тепловізорів, 14 реанімобілів з повним обладнанням, або п’яти квартир у Києві для сімей загиблих в АТО.

Якщо з ідеологічних причин ви не готові допомагати армії, ми надамо вам контакти наших партнерів, які займаються психологічною реабілітацією ветеранів АТО, працевлаштуванням тимчасово переміщених осіб, звільненням полонених, та іншим. Будемо вдячні за вашу відповідь”.

Нардепу Шуфричу волонтери запропонували продати на аукціоні для потреб армії його Mercedes G350 орієнтовною вартістю 100 000 доларів, що є еквівалентом 33 тепловізорів (3000 у. о.), 7 реанімобілів з повним обладнанням (14 000 у. о.), або двох квартир для сімей загиблих учасників АТО...

Після першого десятка адресатів аналогічні звернення отримають сотні інших високопосадовців, які нажили великі багатства. Подивимося, чи захочуть вони вділити якусь дещицю на допомогу захисникам України.

Коментар для «ВЗ»

Нашим воїнам допомагаю без піару...

Богдан ДУБНЕВИЧ, народний депутат

Питання допомоги армії для мене не нове. Коли почалась Революція гідності і АТО, я колосальні суми виділяв туди, хоча на загал про це не казав. Не припиняю допомагати нашим воїнам на сході досі. Мав багато поїздок на схід — возили хлопцям куплені за мої кошти бронежилети, ремонтували техніку, закуповували тепловізори, каски, форму, взуття, біноклі та інші потрібні їм речі. Від допомоги ніколи не відхрещувався. У наш з братом Ярославом благодійний фонд звертаються АТОвці, які їдуть чи приїхали з передової, - просять матеріальної допомоги, і, повірте, у міру можливостей, ми всім їм виділяємо кошти. Лише за цей рік таких допомог було більше ста. Про суми казати важко, бо вони різні — по тисячі гривень, по три і п’ять тисяч. Більше могли б розповісти самі хлопці з передової, з якими підтримую постійний зв’язок Часто до мене телефонують, кажуть, що їм потрібно, - ми все це купуємо і відсилаємо на фронт. Наш фонд і я відкриті для всіх АТОвців, і якщо комусь з них потрібна якась допомога, прошу звертатися у мою громадську приймальню, що на вул. Лазаренка, 1, у Львові.

Схожі новини