Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамвай на Сихів обіцяють пустити 17 листопада

Проект “Трамвай на Сихів” нарешті виходить на фінішну пряму. Електричний маршрут з вул. Стуса до Сихова планують запустити 17 листопада 2016 року. 

Про завершення робіт і старт трамвайного маршруту у мерії говорили ще торік. Були різні дати — жовтень, листопад, грудень... Але трамвай так і не запустили, бо досі прокладають лінію, дорогу та латають колектор. Як розповів “ВЗ” директор ЛКП “Львівавтодор” Олег Береза, попередня дата відкриття трамвайного маршруту — 17 листопада, але якщо не встигнуть — вкотре перенесуть. “За моїми спостереженнями — ніби встигаємо, все добре. Техніки та працівників вистачає”, - уточнив пан Береза.

“Обіцяю, що трамвай поїде точно до кінця цього року, - каже Олег Береза. - На лінію випустять сім нових трамваїв, які мерія закупить спеціально до цього проекту”.

- На яких ділянках зараз тривають ремонтні роботи?

- На проспекті Червоної Калини, також на ділянці від вул. Угорської до Липової Алеї. З вів­торка, 11 жовтня, ремонтні роботи стартують на місці колишнього ринку “Санта-Барбара”. Ринок знесено, там буде розворотне кільце. Прокладемо колію, хороше дорожнє покриття. На Угорській досі ремонтують колектор.

- Наскільки зріс кош­торис проекту “Трамвай на Сихів”?

- Кошторис інфраструктурного проекту суттєво збільшився за рахунок того, що зроблено три речі. Перша — зведення нового колектора, бо старий не підлягав ремонту. Друга — зведення нового моста на Хуторівці. Третя — зроблено заїзд з моста до Хуторівки. Сума проекту зросла на 9 мільйонів євро. Загальний кош­торис проекту — 26 мільйонів євро.

Схожі новини