Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Плотницький заявив, що повернувся до роботи

  • 09.08.2016, 11:31
  • 8 022

Ватажок терористичної "ЛНР" Ігор Плотницький заявляє, що повернувся до роботи після замаху на його життя.

Заяву Плотницького оприлюднили сепаратистські ЗМІ.

"Зараз робота влади триває у звичному режимі, а я регулярно проводжу зустрічі і наради", - йдеться у його заяві.

Плотницький залишається в лікарні Луганська

Лідер бойовиків терористичної організації "Луганська народна республіка" Ігор Плотницкий залишається в лікарні Луганська.

Про це, посилаючись на джерело з його оточення, повідомляє РИА Новости.

"... Ігор Плотницкий знаходиться в Луганську на лікуванні в лікарні. Чутки про те, що його перевезли в інше місце, -. Всього лише чутки", - сказав співрозмовник агентства.

Він уточнив, що стан Плотницького залишається "важким, але стабільним".

На сайті бойовиків опубліковано аудіозвернення Плотницького: "Я живий і здоровий"

На офіційному сайті "глави ЛНР" увечері 6 серпня було опубліковано аудіозвернення, на якому чоловік, нібито Ігор Плотницький, повідомляє, що "нічого серйозного не сталося" і він "живий і здоровий".

"Сьогодні, напевно, не найкращий день в моєму житті. Але хочу заспокоїти жителів: я живий і здоровий", - сказав він.

Він також називає "спроби спекулювати" на його здоров'ї "проявами наших поплічників української сторони".

"Ви знаєте: війна ще не закінчилася, і за українським урядом стоять, звичайно ж, спецслужби Сполучених Штатів і тих, хто намагається розгойдати ситуацію і в Україні, і в цілому в світі", - йдеться в аудіозапису.

Також у зверненні йдеться, що в разі подальших подій, пов'язаних з Плотницьким, "буде повідомлено або президенту РФ, або директору ФСБ".

"Нічого серйозного не сталося. Але кожен, хто говорить про мою недієздатность, - зрадник і ворог "Луганській народної республіки", - заявив Плотницький.

При цьому слід підкреслити, що з часом з офіційного сайту "глави ЛНР" аудіозвернення було видалено. Однак воно збереглося на Youtube. Чому запис був вилучений - невідомо.

"ЛНР" про замах на Плотницького: "Вибухівка була закріплена перед світлофором"

Потужність вибуху, який стався поряд з автомобілем глави "ЛНР" Ігоря Плотницького, може становити 10-15 кг в тротиловому еквіваленті.

Про це повідомляє сепаратистський ресурс "Луганський інформаційний центр" з посиланням на "прес-службу ЛНР", передає УП.

"Заряд розміщувався на зовнішній поверхні стовпа з боку протилежної проїжджої частини на висоті 1 метра від землі. Потужність заряду, за розрахунковими даними, становить до 10-15 кг в тротиловому еквіваленті", - відзначили в "прес-службі".

Там додали, що вибуховий пристрій був закріплений перед світлофором. Крім того, у вибухотехніків є підстави вважати, що зловмисники використовували "пластикову вибухівку" на основі гексогену.

"МГБ ЛНР розглядає кілька версій події, в тому числі дії української ДРГ. Тривають оперативно-розшукові заходи", - зазначили у "відомстві".

Захарченко про замах на Плотницького: "Україна готується до бойових дій"

Глава так званої "ДНР" Олександр Захарченко вважає замах на главу "ЛНР" Ігоря Плотницького підтвердженням того, що Україна готується до бойових дій.

"Те, що Україна готується до початку бойових дій - це правда, і сьогоднішня подія, в якій постраждали і з охорони хлопці, і сам Ігор, - це зайве тому підтвердження", - цитує Захарченка сепаратистський ресурс "Луганський інформаційний центр", передає УП.

"Очікувано, Україна ще місяць тому заявила, що готуються замахи на перших осіб держав: мене і Плотницького, і наших міністрів, але слава Богу все обійшлося", - заявив він після зустрічі з Плотницьким у лікарняній палаті.

"Стан стабільний. Упевнений, що він викарабкається, характер у нього донбаський", - зазначив глава "ДНР".

Разом з тим, офіційний представник "Народної міліції ЛНР" Андрій Марочко на брифінгу в суботу заявив, що до замаху на Плотницького мають відношення диверсанти Служби безпеки України, які пройшли підготовку в Сєвєродонецьку.

"За наявними даними радіоперехоплення, до теракту в Луганську проти Верховного головнокомандувача ЛНР Ігоря Плотницького мають відношення диверсанти СБУ, підготовлені в Сєвєродонецьку під керівництвом командира так званого підрозділу Рубін, який здійснює свою тренувальну діяльність під контролем кураторів із спецслужб зарубіжних країн - натхненників української каральної операції проти народу Донбасу", - зазначив Марочко.

"За інформацією розвідки, незадовго до диверсії, спецпідрозділ СБУ вийшов на зв'язок і запросив підтвердження злочинних дій", - сказав він.

"Таким чином, українське керівництво, розуміючи неупередженість і твердість політики керівника ЛНР, вчинило відчайдушну, підлу і безглузду спробу ліквідації Верховного головнокомандувача ЛНР", - стверджує Марочко.

В ОБСЄ повідомили подробиці вибуху автомобіля Плотницького

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ відвідали місце вибуху автомобіля ватажка самоназваної «ЛНР» Ігоря Плотницького.

Як йдеться у звіті місії, вибух, ймовірно, був викликаний саморобним вибуховим пристроєм. За оцінкою спостерігачів, було використано приблизно 1 кг вибухової речовини високої потужності.

Вибуховий пристрій, імовірно, було розміщено поруч з ліхтарним стовпом або на ньому, приблизно в двох метрах від автомобіля, який був пошкоджений і лежав на узбіччі дороги, заявили в СММ.

За даними СММ ОБСЄ, у позашляховика Toyota Land Cruiser Prado розбиті вікна, спрацювали передні і бічні подушки безпеки.

Одак, бойовики не дозволили ОБСЄ побачити самого Плотницького. Вони пояснили це «поганим самопочуттям» ватажка «ЛНР».

Розвідка: "Поранення Плотницького несумісні з життям"

У Головному управлінні розвідки наголошують, що поранення ватажка самоназваної «ЛНР» Ігоря Плотницького, які він отримав внаслідок замаху, є несумісними з життям.

Про це в ефірі Громадського сказав заступник директора Департаменту головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«За даними розвідки, дійсно був замах на життя Плотницького. В результаті він отримав важкі поранення. Важко зараз говорити, що саме спровокувало напад. У нього тяжкий стан, це такі поранення, які не суміжні з життям», — сказав Скібіцький.

За його словами, у розвідки є інформація, що «зараз іде боротьба за владу і за фінансові потоки, які може мати лідер самоназваної «ЛНР».

Російські ЗМІ: "У Плотницького уражено життєво важливі органи "

Російський Інтерфакс з посиланням на джерело у лікарні, де перебуває ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький після замаху повідомляє, що у нього діагностовано мінно-осколкові поранення, у тому числі - життєво важливих органів.

Згідно з повідомленням, за результатами діагностики встановлено, що у Плотницького поранення печінки і селезінки, передає УП.

За даними ЗМІ, лікарям вдалося стабілізувати стан ватажка "ЛНР".

"Йому проведено екстрену операцію, вона пройшла успішно. Потім Плотницький був переведений до палати інтенсивної терапії", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим онлайн-ресурс бойовиків "ЛНР" "Луганський інформцентр" повідомляє з посиланням на дані "голови ради міністрів "ЛНР" Сергія Козлова, що стан здоров'я Плотницького "стабільний, загрози життю немає".

"Факти на місці події говорять про те, що це - терористичний акт. Для розслідування події створено робочу групу, до якої входять всі силові відомства "ЛНР",- заявив він.

У мережі тим часом з'явилося відео з місця вибуху автівки Плотницького. На відео видно ушкодження машини.

ЗМІ про Плотницького: "Помер, так і не прийшовши до тями"

«Террорист умер не приходя в сосзнание. У него была тяжолая травма головы, множнственные осколочные ранения живота и оторвана конечность», — передає «Перелаз».

Однак офіційного підтвердження про смерть ватажка квазі-республіки поки що немає.

АП: «Українська сторона не причетна до замаху на Плотницького»

Українська сторона не причетна до вибуху авто ватажка самопроголошеної республіки "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає "РБК-Україна".

За його словами, смерть ватажка не вирішить питання на Донбасі.

"Українська сторона не причетна до замаху на Плотницького, це не має логіки і не вирішить питання", - заявив Мотузяник.

Тука висунув чотири версії щодо вибуху авто Плотницького

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука припустив чотири можливі версії, хто міг підірвати авто голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Про це він написав у своєму Facebook.

Тука вважає, що до замаху могли бути причетні місцеві "революціонери", яких грабував сам Плотницький. Інший варіант - це справа Захарченка, з яким у Плотницького були "натягнуті" стосунки.

Також Тука вважає, що подібні постаті не живуть довго, адже стають непотрібними.

"Аналізуючи схожі події в інших країнах світу, варто зазначити, що, в переважній більшості одіозні постаті довго не живуть. Виконавши свою справу на початку конфлікту, вони стають непотрібними (іноді - небезпечними) для закулісних режисерів. По-перше, вони надто багато знають. По-друге, вони - надто одіозні, отже, не підходять для переговорних процесів щодо замирення. Така доля спіткала одіозних ватажків на Балканах, в Чечені, в Грузії", - написав він.

"Останній сценарій - результат успішної роботи наших фахівців. Це можуть бути як контрольовані урядом спецслужби, так і "народні месники". Адже серед луганчан немало людей, які не хочуть забути про ту кров своїх друзів і родичів, яку пролили терористи", - додав заступник міністра.

Лікарі: «Життю голови "ЛНР" нічого не загрожує»

Голова самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький перебуває у лікарні у важкому стані.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

За словами джерела в лікарні, Плотницький знаходиться хоч і в тяжкому стані, але життю нічого не загрожує.

"Робиться необхідний комплекс медичних процедур. Загрози життю Плотницького поранення не представляє", - повідомило джерело.

З'явилося відео з місця вибуху авто Плотницького

У мережі оприлюднили фото та відео, на яких видно понівечене авто.

Інцидент стався на перетині кварталу Молодіжний і вулиці Ватутіна.

ЗМІ: «Ватажка бойовиків Плотницького госпіталізували»

Інформацію про госпіталізацію ватажка бойовиків Ігоря Плотницького підтверджують офіційні ресурси сепаратистів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Голова республіки госпіталізований в одну зі столичних лікарень", - передає Луганський інформаційний центр.

Про важкість поранення не зазначається.

Царьов: «Плотницький у важкому стані»

Ватажок бойовиків Ігор Плотницький постраждав в результаті підриву його машини.

Про це написав у своєму твіттері сепаратист і колишній депутат від ПР Олег Царьов, який утік на окуповані території, передає УП.

За його словами, Плотницький перебуває у важкому стані у лікарні. Основною версією бойовики вважають напад української диверсійної групи

"Лідер ЛНР Ігор Плотницкий у важкому стані перебуває в лікарні. Машина потрапила під спрямований вибух великої сили. Основна версія ДРГУ", - написав він.

У Луганську підірвали автомобіль лідера ЛНР

Машину глави самопроголошеної Луганської народної республіки Ігоря Плотницького підірвали у суботу вранці в Луганську.

Про це з посиланням на джерела у самопроголошеній республіці повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Вибух (машини глави ЛНР - ред.) стався сьогодні в Луганську, в результаті вибуху двоє людей поранені», - повідомило джерело Інтерфаксу.

Інших подробиць, у тому числі, чи був в автомобілі сам Плотницький, немає.

Офіційної інформації про подію також поки немає.

Схожі новини