Передплата 2024 «Добра кухня»

«Якщо дорогу біля вашого населеного пункту ремонтують неякісно – телефонуйте на номер 112»

Голова ЛОДА Олег Синютка розповів про ремонти доріг та закликав населення контролювати якість цих робіт.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка започаткував нову форму спілкування з пресою і громадськістю - щотижневі брифінги. Перша така зустріч була присвячена темі ремонту доріг на Львівщині. «Небесна канцелярія» і непогане фінансування сприяють тому, що дорожні роботи йдуть повним ходом. За словами голови ЛОДА, в області інтенсивно тривають ремонтні роботи на ділянках автомобільних доріг, що межують з Івано-Франківською та Закарпатською областями. Також невдовзі розпочнуть ремонт найгірших відтинків траси від Радехова до Бродів та Червонограда.

Також минулого тижня дорожники завершили укладати другий шар асфальту на відтинку від міста Радехів до кордону з Волинською областю. Ще минулого тижня стартували дорожні роботи на ділянці від Самбора до кордону із Закарпатською областю, де вже поклали 2,5 кілометра нижнього шару асфальту. Аби від Турки до Закарпаття зробити дорожню основу, підрядник облаштує окремий завод із виготовлення бетонної суміші. А для укладання асфальту, за погодженням місцевої громади, у Самборі встановлять й асфальтний завод, який працюватиме на цю дорогу. Цей відтинок траси планують завершити до 1 вересня.

Загалом, за словами Олега Синютки, цього року на Львівщині планують відремонтувати близько 450 кілометрів автомобільних трас. Це більш ніж четверта частина доріг, які ремонтуватимуть по всій Україні. Основним джерелом фінансування робіт на трасах нашої області будуть надходження від перевиконання митних платежів. «Завдяки експерименту, який запровадив президент України, Львівщина отримала торік 300 мільйонів гривень від перевиконання митних надходжень. У 2016-му плануємо залучити більше мільярда гривень, - зазначив Олег Синютка. - У квітні очікуємо 150 мільйонів гривень і сподіваємось, що така динаміка буде покращуватись у наступні місяці».

Ще одна новація, запроваджена губернатором, - Олег Синютка закликав населення Львівщини стати найбільшим контролером якості ремонту доріг. «Звертаюся до людей: якщо бачите, що дорога біля вашого населеного пункту ремонтується неякісно, одразу повідомляйте про це на номер 112», - наголосив голова ЛОДА.

А тим часом…

Дві автомобільні дороги на Львівщині - Львів-Самбір та Львів-Тернопіль - планують відремонтувати за кошти Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Про це йшлося на зустрічі голови облдержадміністрації Олега Синютки та голови обласної ради Олександра Ганущина із керівником сектору інфраструктури та енергетики в Україні ЄБРР Марком Магалецьким. Європейський банк розглядає можливість фінансування ремонту цих автомобільних трас. На сьогодні відновлення дорожнього покриття зі Львова до Самбора коштує близько 400 млн. грн., а дороги Львів-Тернопіль — близько 600 млн. грн.

Фото прес-служби ЛОДА

Схожі новини