Передплата 2024 ВЗ

Порошенко поговорив з Надією Савченко

Президент Петро Порошенко телефоном поспілкувався з українською льотчицею, народним депутатом Надією Савченко, яка незаконно утримується у російській в'язниці.

Розмова відбулася під час зустрічі Глави держави з мамою Надії Савченко Марією Іванівною та її сестрою Вірою.

Під час розмови Петро Порошенко зазначив, що дуже щасливий нарешті мати можливість поспілкуватися з Надією. Він наголосив, що вся країна пишається її стійкістю та висловлює підтримку. «Тобою пишається вся Україна — твоєю стійкістю, твоєю мужністю, патріотизмом. Ти стала символом України», - сказав Президент.

Глава держави поінформував Надію Савченко щодо кроків, які здійснюються задля її звільнення, та розповів про подробиці телефонної розмови з президентом Росії Путіним.

«Україна продовжує робити все для твого звільнення», - сказав Петро Порошенко, звертаючись до Надії.

Петро Порошенко, мати та сестра звернулися до Надії з проханням припинити голодування. «Навіть у цих умовах маємо зробити кроки, щоб зберегти твоє здоров'я», - підкреслив Президент.

У відповідь Надія Савченко погодилась тимчасово припинити голодування.

Президент повідомив, що готовий направити свій літак до Росії, щоб повернути Надію Савченко додому.

Слова підтримки передала українській льотчиці і Ірина Геращенко. Про це вона написала на своїй стоірнці й соціальній мережі Фейсбук: «Президент поспілкувався з Надією Савченко. Нарешті украінського консула Москаленка допустили до Надіі з телефоном і вона змогла поговорити з Президентом, мамою, сестрою. Я також змогла сказати Надіі слова підтримки від ВР і від всього украінського жіноцтва): і знаєте - в неі голос Незламноі! Президент розповів Надіі про зусилля і алгоритм дій по іі звільненню. Працюємо, щоб Надія була на волі. І - особливі емоціі- розмова Надіі Іванівни з донькою. " моє голуб'яточко, Ти потрібна нам живою!"- вмовляла мама свою Доньку - героіню. Вона дослухалася Маму і президента. Надія припиняє голодування. Вона має жити. Дуже чекаємо Надію на волі і докладаємо всіх зусиль. Сподіваємося, що найближчим часом до неі допустять лікарів . Надія має жити і бути на волі»

Схожі новини