Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сікорський: "Україна вже перемогла Путіна"

  • 19.03.2016, 17:00
  • 3 835

Радослав Сікорський зауважив, що Україна вже перемогла у боротьбі з Путіним, оскільки своєю боротьбою зруйнувала його плани.

Таку заяву Сікорський зробив під час дискусії в рамках Міжнародної консультативної ради у Києві, повідомляє прес-служба Президента України.

"Однією з його (Путіна - ред.) цілей було повернення впливу на Україну, і це йому не вдалося",- сказав він.

Сікорський наголосив на важливості для України зосередитись на реформах і продовжувати ефективну боротьбу з корупцією.

Цю ж думку продовжив керівник комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок, який зауважив, що Україна повинна продовжувати проводити реформи, які підтвердять її спроможність бути успішною державою.

Водночас, він наголосив на важливості забезпечення комунікації між Україною та європейськими країнами. За словами Брока, Мінські домовленості змогли стримати агресію Росії, однак не забезпечили вирішення питання. "Нам потрібно зберігати чітке розуміння того, що агресія має дорого коштувати агресору - а це можливо тільки шляхом санкцій", - зазначив він.

Інформаційне повідомлення, розміщене на сайті Президента України, містить також виклад позиції

Колишній прем'єр-міністр Словаччини (1998-2006) Мікулаш Дзурінда також заявив про "важливість збереження санкцій проти РФ і збереження політики відкритих дверей для України з боку ЄС і НАТО".

Порошенко: «Міжнародні консультанти допоможуть Україні з реформами»

Таке переконання висловив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі на засіданні ради, що проходить у суботу в Києві.

«Впевнений, що ця Рада допоможе нам пройти період драматичних подій, і Україна стане сильнішою», - звернувся до учасників засідання Порошенко.

Президент відзначив, що учасники Міжнародної консультативної Ради є справжніми друзями України зі всього світу. Глава держави наголосив, що для України дуже корисною є ініціатива збирати таких визначних осіб, які могли б допомогти у проведенні реформ та подоланні безпекових викликів. Він подякував учасникам за їхні зусилля та готовність підтримати Україну.

Порошенко підкреслив, що українці вже кілька разів за новітню історію своєї держави доводили відданість демократії та демонстрували готовність боротися за своє європейське майбутнє.

«Україна має хороші перспективи для реформ, і Україна буде країною, де є незалежна судова система, верховенство права, демократія і гарний інвестиційний клімат, безпека. Україна матиме процвітаюче майбутнє», - переконаний Президент.

Він зазначив, що рекомендації та поради Міжнародної консультативної Ради допоможуть побудувати саме таку Україну.

У Європарламенті вважають, що Мінські домовленості змогли стримати агресію Росії

Керівник комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок вважає, що Мінські домовленості змогли стримати агресію Росії.

«Керівник комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок наголосив на важливості забезпечення комунікації між Україною та європейськими країнами», - йдеться в повідомленні.

За словами Брока, Мінські домовленості змогли стримати агресію Росії, однак не забезпечили вирішення питання.

«Нам потрібно зберігати чітке розуміння того, що агресія має дорого коштувати агресору — а це можливо тільки шляхом санкцій», - цитує євродепутата прес-служба Порошенка.

Брок зауважив, що Україна повинна продовжувати проводити реформи, які підтвердять її спроможність бути успішною державою.

У свою чергу колишній прем'єр-міністр Словаччини Мікулаш Дзурінда відзначив важливість збереження санкцій проти РФ і збереження політики відкритих дверей для України з боку ЄС і НАТО.

Перед початком засідання Ради її учасники — іноземні представники — відвідали монумент на честь Героїв Небесної Сотні, які віддали життя за європейське майбутнє України.

Порошенко: «На Москву треба тиснути скоординовано»

Скоординовані міжнародні санкції проти Російської Федерації, які були застосовані як відповідь на агресію проти України, є важливим інструментом для досягнення прогресу у процесі врегулювання ситуації на Донбасі.

«Скоординована позиція всього світу, Великої Сімки та ЄС щодо санкцій життєво необхідна. Ми віддані виконанню Мінських домовленостей та наполягаємо, щоб Росія виконувала всі пункти», - сказав Порошенко.

Він наголосив, що санкції потрібні як механізм тиску на Росію, аби посадити за стіл переговорів та змусити її вивести свої війська і всю зброю з України, повернути контроль над кордоном, забезпечити умови для вільних і чесних виборів, відновити український суверенітет на окупованих територіях.

Глава держави додав, що поради представників Міжнародної консультативної ради в цьому питанні дуже важливі для України.

Порошенко також зазначив, що до війни на Донбасі проживали 5 млн осіб: «З такими масштабними катастрофами Європа не стикалася протягом багатьох років. Це набагато масштабніше, ніж Придністров'я, Осетія та Абхазія».

Джерело: Укрінформ, УНІАН.

Схожі новини