Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко:«З полону звільнено двох українських військових»

З полону звільнено двох українських військових.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

"Хороша новина! Звільнені з полону двоє військових: Григорій Завізон і Петро Єрошевич. Також був звільнений однин цивільний - Петренко Вадим", - йдеться в повідомленні.

Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook зазначила:

"Дуже хороші новини. Завдяки зусиллям президента, СБУ , нашоі мінськоі гуманітарноі групи і Міноборони тільки- но звільнено ще трьох наших героів! Військові Григорій Завізіон і Петро Єрошевич та цивільний Вадим Петренко. Іх утримували в полоні більше року. За ініціативою президента хлопці пройдуть лікування в одній з киівських клінік. Вже завтра рідні обнімуть своіх героів. Дуже щаслива від цього . Працюємо далі."

Тандіт розповів, як трьох українських заручників звільняли з полону

Операція з обміну заручників проходила вночі за формулою три на три.

Про це розповів радник глави СБУ Юрій Тандіт, передає ЛІГА.net.

Вчорашня операція зі звільнення трьох українських заручників проходила в районі населеного пункту Олександрівка недалеко від блокпоста Мар'їнка.

"Сама операція проходила в темний час доби. Фактично хлопці зайшли за лінію нашого блокпоста і наблизилися приблизно до 100 метрам від блокпоста з боку так званої ДНР", - зазначив він.

За його словами, двоє військових знаходилися в полоні бойовиків більше року.

"Вони в нормальному фізичному стані. Звичайно, психологічно вони піддавалися певним впливам. Вчора були перевезені в Курахово, де фахівці будуть допомагати їм з реабілітацією", - зазначив Тандіт.

Схожі новини