Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рухівці закриють рік у Полтаві

У неділю, 10 грудня, «Рух» проведе матч заключного у році 17-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) і в гостях протистоятиме «Ворсклі» (початок о 13.00 год, матч без глядачів). Полтавський клуб не перемагає рухівців в чемпіонатах вже впродовж чотирьох ігор

Під час підготовки «Руху» до заключного в році матчу з «Ворсклою». Фото fcruhlviv.com
Під час підготовки «Руху» до заключного в році матчу з «Ворсклою». Фото fcruhlviv.com

Раніше відбулося вже сім ігор «Руху» та «Ворскли» в УПЛ. І баланс зустрічей говорить про рівність сил: по дві перемоги кожного із суперників та три нічиї. При цьому «біло-зелені» на своєму полі з «жовто-чорними» внічию ще не грали — дві перемоги та поразка. «Рух» найбільше голів за матч пропустив в УПЛ саме у грі з «Ворсклою» (2:5, 23 серпня 2020 року).

Востаннє «Ворскла» в чемпіонатах приймала «Рух» 19 жовтня 2022 року, причому у закарпатському Минаї, і поступилася з рахунком 0:1. У цій грі в складі «жовто-чорних» відзначився голом Олексій Довгий. Загалом безвиграшна серія полтавчан з рухівцями триває 4 гри: по дві нічиї та поразки. До нового в УПЛ поєдинку проти «Зорі» підопічні Віталія Пономарьова підійшли з безгольовою серією, яка в чемпіонаті триває 183 хвилини. З іншого боку, домашня безвиграшна серія «Ворскли» триває 5 ігор: дві нічиї та три поразки.

Щодо круглих цифр навколо цього поєдинку, то обидва суперники проведуть ювілейні матчі в УПЛ: «Ворскла» — 400-й домашній, а «Рух» — загалом 90-й, в якому може забити 100-й гол (ще 2 м’ячі). «Рух» при Віталію Пономарьову проведе 30-й матч і може здобути 10-ту перемогу в УПЛ. «Ворскла» при Віктору Скрипнику може здобути 20-ту перемогу в чемпіонатах. Дискваліфікованих гравців в складі обох суперників не має.

Хоч матчі першої частини поточного чемпіонату ще не завершилися, а вже почалися кадрові зміни в складах клубів УПЛ. Закарпатський «Минай», який замикає турнірну таблицю, досяг домовленість про розірвання контрактів за згодою сторін. Першими залишили клуб Олександр Бандура та Сергій Панасенко, а нещодавно і Олег Вишневський.

Тим часом ряди «Карпат», які у Першій лізі ведуть боротьбу за путівку до УПЛ залишив ще один гравець — 23 річний захисник Богдан Порох. Він виступав за «Карпати» на правах оренди в «Металісті» і провів за львівську команду 9 ігор. Нагадаємо, що раніше залишили «Карпати» два бразильські легіонери: Едуардо Сантос Соарес, який провів за «зелено-білих» один матч та Крістіан Ноту Соуза — 8 ігор (1 гол).

Схожі новини