Передплата 2024 «Добрий господар»

Кияни повстали проти навколофутбольних бариг

Аби власники готелів не ганьбили столицю України божевільними цінами, жителі Києва готові безплатно прийняти на нічліг уболівальників фіналу Ліги чемпіонів

Дехто сприйняв як жарт репліку президента України Петра Порошенка про те, що він у себе вдома поселить деяких гостей фіналу футбольної Ліги чемпіонів між іспанським «Реалом» та англійським «Ліверпулем», який відбудеться у суботу, 26 травня. Ця фраза пролунала під час розмови з виконавчим директором УЄФА Мартіном Калленом. «Маємо величезну кількість дзвінків від наших друзів, наших партнерів, і не тільки з Європи — оскільки на сьогоднішній день не можна знайти жодного місця в готелі, — заявив глава держави. — Хочу сказати, що деяких гостей буду селити у себе вдома. Такий рівень ажіотажу, такий рівень популярності…».

Проблема з ночівлею для тих, хто наживо дивитиметься цей суперматч, і справді велика. Однак до абсурду цю ситуацію довели власники київських і приміських готелів, хостелів, а також спритники, які здають свою помешкання у кількадобову оренду. У гонитві за довгою гривнею вони підняли ціни на свої послуги до захмарних висот — за оцінками британських ЗМІ, у деяких випадках вони «стрибнули» у 50−60 разів! За те, щоб переночувати у готелі із трьома чи чотирма зірками, треба буде викласти від півтора до восьми тисяч фунтів стерлінгів (в еквіваленті — від 53 тис. до 284 тис. грн.). За свідченням одного з британських фанів, який планує провести у футбольному Києві чотири дні, за номер на двох на цей період йому пропонували заплатити від 10 до 14 тисяч фунтів стерлінгів (читай — від 356 тисяч грн. до 498 тис грн.). І це при тому, зазначають оглядачі, що середня зарплата британців 2000 — 2300 фунтів, жителів Лондона — 4000 — 4500 фунтів…

Ціікаво, що вже через два дні після фіналу Ліги чемпіонів ті самі номери у вказаних українських апартаментах їхні власники готові віддати всього лише за 192−224 фунти стерлінгів!
Як завжди у випадках кричущої несправедливості, своє слово сказала громада. Через соціальні мережі кияни організували рух, мета якого — безплатно прийняти у себе вдома іноземців, які приїдуть в Україну на фінал Ліги чемпіонів. Гасло цієї спонтанної ініціативи — «Ми не хочемо, щоб Київ запам’ятали як столицю бариг!» Всіх, хто хоче допомогти футбольним уболівальникам з Британії та Іспанії, запросили вказувати свої контакти по-англійськи, позначивши хештег (тему) #FreeKyivCouch4Fans.

Надмірні апетити готельних ділків обурили керівництво клубів-фіналістів. В інтересах своїх фанів адміністрація «Реала» і «Ліверпуля» уже звернулося до УЄФА зі скаргою на неадекватні розцінки у Києві.

Схожі новини