Передплата 2024 ВЗ

ЗСУ отримають першу партію снарядів у межах чеської ініціативи вже у червні, — президент Чехії

  • 09.05.2024, 13:45
  • 343

Перша партія з майже 180 000 одиниць боєприпасів прибуде в Україну у червні. Подальші контракти будуть укладені на п’яти-шестизначну кількість снарядів

Фото ілюстративне із сайту Факти
Фото ілюстративне із сайту Факти

Про це повідомив президент Чехії Петр Павел.

«Я і наш прем'єр-міністр Петр Фіала припускаємо, що перша партія з майже 180 000 одиниць боєприпасів буде в Україні у червні, а подальші контракти будуть укладені на п’яти-шестизначну кількість снарядів», — заявив Павел.

Щодо затримки, то на його думку, це сталося через конкуренцію, яка виникла через те, що багато сторін знали про зусилля Чехії з термінового пошуку снарядів. Партнерам України довелося відкрито говорити про цю ініціативу, аби залучити до цих зусиль якомога більше країн, пояснив Павел, але таким чином вони також «розкрили свої карти», чим скористалася рф.

росія набагато сильніша за Україну, і, попри підтримку Заходу, наближається момент, коли людські ресурси ЗСУ і підтримка серед українського населення дедалі більше обмежуватимуть зусилля України.

«У цій ситуації, і я вже давно про це говорю, важливо всіляко підтримувати Україну, щоб вона могла дати зрозуміти російському агресору, що немає сенсу продовжувати війну, що рф не досягне жодних подальших військових успіхів. Тому що доки у росії є хоч якась надія на успіх, у неї немає жодних підстав для мирних переговорів», — вважає чеський президент.

Схожі новини