Передплата 2024 ВЗ

СБУ затримала агентів спецслужби рф, які готували масовані удари напередодні Великодня

  • 06.05.2024, 13:30
  • 448

СБУ затримала агентурну групу російської ФСБ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Серед пріоритетних цілей росіян були енергогенерувальні підприємства та логістичні склади зберігання паливно-мастильних матеріалів. Крім того, рф сподівалася отримати підтвердження щодо актуальних геолокацій військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняють Генеральний штаб ЗСУ.

За даними слідства, для виконання цих завдань російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен — безробітних 28-річних чоловіків. Для конспірації фігуранти діяли порізно, але в них був спільний куратор.

Спецслужбовці виявили агентів ще на початковому етапі їхньої розвідувальної активності. Їх затримали «на гарячому» неподалік Києва, де вони проводили дорозвідку поблизу потенційних цілей.

Як встановило розслідування, обох фігурантів у березні дистанційно завербував кадровий співробітник окупаційного «Кримського управління» ФСБ. Його особу вже встановили.

За співпрацю з окупантами він обіцяв фігурантам гроші. Для комунікації використовували анонімний чат у месенджері.

Схожі новини