Передплата 2024 «Добра кухня»

Цієї доби найгарячіше на фронті було на Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках, — Генштаб

  • 17.05.2024, 18:55
  • 270

У районі Кринків вдало працюють оператори дронів

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Станом на вечір пʼятниці, 17 травня, відомо, що найбільше боїв — на Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

«Українські підрозділи продовжують рішуче протидіяти спробам російських окупантів прорвати нашу оборону — найбільше боїв точилося на Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках», — наголошує Генштаб.

На Харківському напрямку, окрім району біля села Стариця, ворог здійснив безрезультатну атаку на напрямку Глибоке — Липці. Окупанти продовжують завдавати авіаударів — цього разу постраждали райони сіл Ізбицьке та Покаляне. За сьогодні втрати ворога: 35 осіб вбитими та пораненими, знищено 15 одиниць ворожої техніки, серед них — танк, бойова броньована машина та артустановка.

На Краматорському напрямку російські загарбники здійснили спроби просуватися вперед у районах населених пунктів Новий, Андріївка та Іванівка. Завдали удару керованою авіаційною бомбою біля Північного.

На Покровському напрямку ворог продовжує активні дії - кількість боєзіткнень зросла до 21. Найбільший тиск на наші позиції ворог здійснює в районі Новоолександрівки. Також атакував біля Уманського і Нетайлового. Ситуація контрольована.

На Курахівському напрямку загарбники вже 16 разів намагалися покращити тактичне положення. Отримують гідну відсіч від наших воїнів, кількість ворожих втрат уточнюється.

На Времівському напрямку окупанти завдали двох авіаударів в районі Старомайорського. В іншому — без змін.

На Придніпровському напрямку артилерійських обстрілів зазнали території біля Тягинки, Токарівки та Іванівки. Кількість безрезультатних ворожих атак неподалік Кринок збільшилась до семи. Ефективно працюють наші оператори fpv-дронів.

На решті напрямків суттєвих змін не відбулося.

Схожі новини