Передплата 2024 ВЗ

Росіяни від початку війни стратили 54 українських військовополонених

  • 09.04.2024, 14:15
  • 245

Правоохоронці розслідують 27 кримінальних справ за фактами страти росіянами 54 українських військовополонених з початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це заявив керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов, із посиланням на повідомлення ОГП у Телеграмі.

«Офіс генерального прокурора має 27 кримінальних проваджень за фактами страти українських військовополонених. Йдеться про вбивство 54 захисників», — поінформував Бєлоусов.

Коментуючи відео, опубліковане в соцмережах 7 квітня, керівник департаменту зазначив, що попередньо підтверджено: злочин відбувся біля Кринок, на Херсонщині, але деталі ще перевіряються.

Бєлоусов закликав пам’ятати про близьких і не озвучувати передчасно імена загиблих.

За його словами, «по цьому факту і попередніх ми відпрацьовуємо також командування, яке несе відповідальність за такі дії». Йдеться не лише про командирів підрозділів, а й про найвище військово-політичне керівництво. Тому що це — не поодинокий випадок, а свідчення політики рф.

Він нагадав, що випадки страт українських військовополонених фіксуються з березня 2022 року. Суд вже виніс вирок першому російському військовому за страту захисника у Чернігівській області.

Розслідування ускладнює той факт, що у прокурорів та слідчих зазвичай немає доступу до місця злочину або можливості оглянути тіло.

Схожі новини