Передплата 2024 ВЗ

У Повітряних силах пояснили, чому росіяни б’ють балістикою вночі

  • 13.12.2023, 16:30
  • 770

Російські окупанти запускають ракети по Україні, намагаючись застати зненацька українську протиповітряну оборону. Загарбники використовують для цих цілей балістичні ракети, тому що у них час підльоту дуже маленький

Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Про це речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону.

За його словами, певною мірою це терористичні моменти. Збройні сили росії намагаються завдати удару несподівано, коли люди розслаблені та відпочивають. Юрій Ігнат пояснив, що саме тому вони вибирають нічні години для своїх атак, і робитимуть це якомога підступніше, аби завдати більшої шкоди.

Також він пояснив те, чому спочатку у столиці пролунали вибухи, а після цього повітряна тривога. Зокрема, не завжди є інформація про плани ворога стосовно атак по Україні. Відтак треба враховувати особливість ударів балістичними ракетами, адже це як «постріл з артилерії чи танку: вистрілив, летить і прилітає».

Окрім того, невідомо у яку саме ціль летіла ракета, адже сили ППО збивають її на доволі високій висоті.

У Повітряних силах розповіли про вирви, які виникають внаслідок падіння уламків. Власне, після збиття ворожої ракети засобами ППО, не завжди бойова частина балістичної ракети вибухає у повітрі. Після ураження уламки ракети летять на землю, і якщо бойова частина не вибухнула у повітрі - вона може вибухнути на землі.


Джерело: NV

Схожі новини