Передплата 2024 «Добра кухня»

Новий спікер Джонсон заявив про те, що надалі підтримуватиме України

  • 02.11.2023, 10:45
  • 485

Спікер Майк Джонсон заявив республіканцям у Сенаті, що він підтримує допомогу Україні, хоча і проти того, щоб поєднувати її з грошима для Ізраїлю

Майк Джонсон. Фото із відкритих джерел
Майк Джонсон. Фото із відкритих джерел

«Позиція Джонсона кидає виклик лідеру сенатської більшості Чаку Шумеру і лідеру меншості Мітчу Макконнеллу, які хочуть об'єднати фінансування Ізраїлю, України, Тайваню і безпеки американо-мексиканського кордону», — йдеться у матеріалі журналістів.

Відомо, що новообраний спікер чітко дав зрозуміти, що він підтримує виділення грошей на захист України від рф, навіть якщо вони будуть відрізнятися від того, чого хоче президент США Джо Байден.

Джонсон також сказав сенаторам, що посилення охорони кордону США та фінансування України «нерозривно переплетені». Він пояснив, що розглядає фінансування Ізраїлю як предмет для однієї дискусії, а проблеми з кордоном і Україною, як іншу.

Сенатор Роджер Маршалл зазначив, що якби Джонсон спробував поєднати ці допомоги у голосуванні, «його фракція збунтується, і це, ймовірно, буде кінцем спікерства».

Сенатор-республіканець Джош Хоулі про позицію Джонсона щодо України та Ізраїлю сказав: «Він повторював знову і знову: „Слухай, для мене це просто цифри“. Я не можу зробити це разом».

Схожі новини