Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

БПЛА та засоби РЕБ швидше постачатимуть у війська, — Міноборони України

  • 21.10.2023, 14:10
  • 404

Відтепер в Україні діє спрощений порядок допуску

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Їх допускатимуть у війська на підставі акту спільних відомчих випробувань або за результатами вивчення заявлених виробником тактико-технічних характеристик.

Також, за даними Міноборони, усім державним замовникам дозволено закуповувати БПЛА та засоби РЕБ, якщо вони здійснили із виробниками спільні відомчі випробування.

«Уряд підтримав постанову, розроблену Міністерством оборони. Відтепер Генштаб затверджуватиме технічні вимоги для типів БПЛА із зазначенням тактико-технічних характеристик, яким мають відповідати такі товари, для допуску до експлуатації», — йдеться у повідомленні.

Також Генштаб має обов’язок затверджувати технічні вимоги до засобів РЕБ та їхню поточну потребу за кожним типом РЕБ. Відповідні технічні вимоги передаватимуть в тому числі Міноборони.

Раніше не було терміну та порядку процедур. І через це допуск до експлуатації та постачання зброї у військові частини розтягувався на місяці.

«Така затримка неприйнятна в умовах повномасштабної війни, тому Міноборони ініціювало ці зміни», — наголошують у міністерстві.

Схожі новини