Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трюдо перепросив за запрошення ветерана СС «Галичина» на виступ Зеленського

  • 28.09.2023, 10:25
  • 647

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо попросив вибачення від імені Канади після того, як ветерана СС «Галичина» було запрошено до парламенту на честь президента України Володимира Зеленського

Джастін Трюдо. Фото з мережі
Джастін Трюдо. Фото з мережі

Про це повідомляє CBC.

У короткій заяві для журналістів Трюдо заявив, що він і всі присутні в парламенті Канади «глибоко шкодуємо про те, що стояли й аплодували» 98-річному ветерану СС «Галичина» Ярославу Гуньці.

«Це було жахливим збуренням пам’яті мільйонів людей, які загинули під час Голокосту», — сказав він, додавши, що вшанування Гуньки було «глибоко, глибоко болючим» для євреїв, поляків, ромів, ЛГБТ-спільноти та інших груп, яких нацистський режим винищував у роки Другої світової війни.

Також канадський прем'єр підкреслив, що «Канада глибоко співчуває» президенту Володимиру Зеленському, який тоді був із візитом в Оттаві й також аплодував Гуньці.

Напередодні у відставку пішов спікер Палати громад Канади Ентоні Рота, який і запросив ветерана дивізії СС «Галичина» до парламенту й представив його як ветерана Другої світової війни, що воював проти росіян.


Джерело: CBC

Схожі новини