Передплата 2024 «Добрий господар»

У Німеччині можуть створити понад 5 тисяч додаткових місць для біженців

  • 27.09.2023, 13:40
  • 887

До кінця року у Берліні планують збільшити кількість місць для біженців у колишніх аеропортах Тегель та Темпельхоф, а також у готелях та гуртожитках

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це йдеться у рішенні Сенату.

«Ситуація серйозна. Ми маємо серйозні проблеми, коли йдеться про розміщення біженців. Цифри за останні кілька днів і тижнів значно зросли. Усі приміщення у Берліні зайняті, тому Сенат має діяти», — розповів мер Кай Вегнер.

Затверджені плани передбачають створення приблизно 5500 додаткових місць. З них 1500 місць будуть орендовані для біженців у готелях та хостелах, а збільшення території та додатковий ангар у Темпельхофі забезпечать притулок для ще 400−600 осіб.

У колишньому аеропорту Тегель планують поселити вдвічі більше біженців, додавши до наявних 3600 місць ще 3000. Додатково будуть облаштовані від 300 до 400 місць у колишньому будинку для будматеріалів та до 200 місць — у наметовому містечку на території колишньої психлікарні в районі Райнікендорф.

«Ми перебуваємо під тиском, тому що цифри останніх кількох днів і тижнів значно зростають, так що нам доводиться вдаватися до заходів, яких ніхто з нас не хотів би, — сказав Вегнер. — Для мене, як для мера, важливо, щоб всі люди, які приїжджають в наше місто, отримали дах над головою».

Однак, як кажуть чиновники, масове поселення біженців повинно бути лише тимчасовим рішенням. Основною метою є інтеграція цих особистостей.

Схожі новини