Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові сьогодні водили гаївки «На Валах»

  • 21.04.2023, 19:45
  • 899

Сьогодні, 21 квітня, у сквері «на Валах» відбулись великодні гаївки, до участі у яких запросили дітей та фольклорні ансамблі Львівщини.

Гаївки у Львові. Фото: ЛОВА
Гаївки у Львові. Фото: ЛОВА

«Я дуже втішився і зворушився, коли на Великдень і на Поливаний понеділок мені надсилали десятки фото та відео, як люди після богослужіння гуртуютьcя, старі й малі, та починають водити гаївки, і обов’язково беруть у гурт тих, хто став жителями громад недавно. Ця традиція — це також про віднайдення того генетичного коду, який нас усіх єднає, з якого куточка України ми б не були. Дякую, що сьогодні ви всі тут. Ми разом, ми яскраві, ми сильні. І разом в бадьорому настрої подолаємо всі виклики та здобудемо те, про що мріємо. Головне — не втрачати віри і міцного зв’язку одне з одним», — зазначив Максим Козицький.

Музичний супровід заходу забезпечив фольклорний ансамбль «Яворина» Яворівської дитячої школи мистецтв. Водіння гаївок відбувалося за участі хору «Пролісок» та фольклорного ансамблю «Намисто» Львівської школи мистецтв № 10, а також фольклорного вокального ансамблю «Джерело».

Схожі новини